Warming-up Hoofdklasse (zo): Sven Paternot (TOGB): ,,Onszelf meer belonen”

|

SJC, dat een afkorting is voor Sint Jeroens Club, is voor het vijfde achtereenvolgende jaar actief in de Hoofdklasse A. De club uit Noordwijk bestaat ruim honderd jaar en moet op spelersgebied in de Bollenstreek concurreren met clubs die actief zijn in de Tweede en Derde Divisie. Net als TOGB heeft SJC een uitstekende jeugdopleiding waaruit spelers doorstromen naar de zondagselectie. De laatste keer dat beide teams tegen elkaar speelden won TOGB met 3-2.

Tekst: Ron Fruining

Thuisclub SJC speelde afgelopen zondag vriendschappelijk tegen ADO-Den Haag O21. In het eerste duel speelden de Noordwijkers met 1-1 gelijk tegen Alcides. TOGB verloor haar eerste wedstrijd met 3-0 bij en van Be Quick 1887, maar pakte afgelopen zondag op het Hoge Land drie punten tegen De Zouaven, 3-2.

Regioderby’s

De wedstrijd tegen SJC is de eerste in een reeks van vier regioderby’s op rij voor TOGB.  Aan assistent-trainer Glenn den Uijl en centrale aanvaller Sven Paternot (foto) de vraag of het spelen van een derby speciaal is? Uiteraard ook de vraag aan beiden of het behalen van de eerste punten belangrijk was na de nederlaag de week ervoor?

Sven Paternot: ,,Afgelopen zondag was een mooie dag voor ons. Ik scoorde mijn eerste competitietreffer en had zo mijn aandeel in de eerste winstpartij van het nog prille seizoen. Wij wonnen naar mijn mening verdiend met 3-2, maar maakten het onnodig spannend gezien alle mogelijkheden die wij creëerden. Het is natuurlijk fijn dat we veel creëren, maar we moeten onszelf vaker belonen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen, dat De Zouaven een prima keeper in de goal had staan, die heel veel tegenhield. Wij gaan deze week onder leiding van Roland Bergkamp werken aan de effectiviteit. Derby’s brengen altijd wat extra’s! Ik vind het zonde dat het er maar zo weinig zijn. Vaak als je in de regio tegen elkaar speelt, lopen er meerdere ‘lijntjes’ tussen spelers en trainers en dat brengt altijd iets extra’s, zowel op als buiten het veld!”

Den Uijl: ,,De eerste drie punten zijn in mijn ogen terecht. Op basis van wat we hebben laten zien in de eerste twee wedstrijden. Als staf en spelersgroep leven en werken wij van week tot week … de tegenstander analyseren wij goed, zodat we kunnen uitgaan van onze eigen kracht! Uiteraard is het altijd leuk voor ons en de supporters om tegen een bekende regioclub te spelen.”

De aftrap aan De Lageweg in Noordwijk is om 14.00 uur.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder