Warming-up Derde Divisie (zo): Patrick van Dullemen: ,,Eén zwaluw nog geen zomer”

Westlandia kijkt na de 4-0 overwinning op Hoogland met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Blauw Geel’38 uit Veghel. Vorig seizoen speelden beide ploegen vanwege corona niet tegen elkaar. Twee jaar geleden wonnen de Westlanders thuis met 2-0. Interim-trainer Patrick van Dullemen (foto) geniet van elk moment dat hij voor de groep mag staan.

Tekst: Willem Lenting

Na een nederlaag en een gelijkspel, heeft Westlandia vorige week haar eerste overwinning geboekt tegen Hoogland. Grote man bij de Westlanders was met twee doelpunten de van RKAVV overgekomen Jedsel Markes. ,,Ik denk dat wij als team terug kunnen kijken op een goede wedstijd. De eerste vijftien minuten hadden we het lastig achterin. We hadden besproken wat we verdedigend wilden als team. Maar dat liep nog niet echt goed. Na de drinkpauze hadden wij dit gezamenlijk opgelost en stond het beter in onze organisatie. Dat zijn punten waar wij met z’n allen nog aan moeten werken. Gezamenlijk oplossen in het veld. Vooral de dragende spelers hebben hier een belangrijke taak in. Dan zie je dat er veel talent loopt in deze groep en scoorde Jedsel Markes goed en was effectief met zijn kansen. Het is niet één speler die dit alleen doet, wij doen dit met z’n allen, team, reservespelers en staf,” aldus Patrick van Dullemen.

PSV

Zondag krijgt Westlandia bezoek van nummer vijf Blauw Geel’38. Die club is op 21 juni 1938 opgericht en komt uit Veghel. Belangrijke speler bij Blauw Geel is Ymanuel Hurkmans. Hurkmans is een echte knokker omdat hij twee keer zijn voorste kruisband afscheurde niet opgaf en nu alweer die vaste waarde is in de ploeg. Heeft in zijn jeugd nog voor PSV gespeeld. Trainer bij de ploeg is sinds zes seizoenen Niels van Casteren. Tijdens zijn eerste seizoen maakte hij een droomdebuut mee door gelijk kampioen te worden. Daarvoor was hij jaren jeugdtrainer bij TOP Oss, PSV en Vitesse. Blauw Geel heeft twee punten meer gepakt dan de Westlanders. ,,Ik als trainer verwacht dat we weer als team hard voor elkaar willen werken. De trainingen zijn goed en er heerst veel beleving. Blauw Geel is een goede ploeg die boven ons staat, dit moeten wij als groep niet onderschatten. Belangrijk is dat we vrij de wedstrijd in gaan, afspraken na komen, mond tegen de scheidsrechter houden en weer zakelijk spelen zoals tegen Hoogland. Ook ik als trainer geniet van elk moment zo lang ik voor deze groep mag staan. Dit is voor mij ook een belevenis waar ik intens van geniet. Zondagmiddag rond vier weten we meer, want één zwaluw maakt nog geen zomer.’’

Selectie

Over de personele bezetting zegt Van Dullemen: ,,Melvin Vissers is nog geschorst. Doelman Edgar Leerdam en Brandan Vrede zijn na een knieoperatie pas aan het einde van het seizoen inzetbaar. Mark van de Zalm, Delvin Pinheiro en Kevin Schutte zijn niet fit.” De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen begint om 14.00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Johan Jensch. Volgende week speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Heerlerheide.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

 

 

 

 

Lees verder