Beker Groep 2 Poule 23 t/m 33: Toofan wint doelpuntrijk duel, monsterzege OLIVEO

||||

In Pijnacker liet OLIVEO geen spaan heel van NSV’46. Toofan bond in een duel met tien doelpunten Piershil aan de zegekar. Voor BSC’68 en Semper Altius krijgt het bekertoernooi geen vervolg na een tweede nederlaag.

Tekst: Roland van der linden      |      Foto’s: Fred Reuling

Poule 23

RAS kon de overwinning op Swift Boys geen passend vervolg geven tegen ZBVH. Aan de Haagse kant werden de opgegeven taken niet goed uitgevoerd voor de rust. Het spel was te statisch. Na rust toonde RAS meer voetbal en power. Een kwartier voor tijd kwam JO17-speler Erasy het veld in en maakte het verschil. Hij forceerde een strafschop en dit leverde een treffer op van Mike Perquin, die ook de andere treffer van RAS op zijn naam schreef. Het duel eindigde in 2-2. Botlek is de lijstaanvoerder na een 0-5 zege op Swift Boys.

Poule 24

In een gelijkopgaand en doelpuntrijk duel won Toofan met 6-4 van Piershil.  Na een 0-1 achterstand nam Toofan een 3-1 voorsprong door doelpunten van Mykola Volsky (2x) en Quincy Okorocha. Nog voor rust werd het 3-2. In de tweede helft voegde Toofan nog drie treffers aan haar totaal toe. Quincy Okorocha, Mykola Volsky en Stanislav Skybytsky zorden voor de terechte 6-4 zege in een sportief duel. Excelsior’20 was een maatje te groot voor OFB: 0-5.

Poule 25

Voor BSC’68 is het duidelijk dat de volgende bekerronde onbereikbaar is na een tweede nederlaag. Alphia was met 1-2 net te sterk voor de thuisploeg. Al na twee minuten was het al 0-1 na een verdedigingsfout. Tien minuten later was het al 0-2. Na een half uur spelen schoot BSC’68 op de lat en was Joep van Straalen in de rebound trefzeker 1-2. In de tweede helft deed de thuisploeg niet onder voor Alphia, maar kon de stand niet meer gelijktrekken ondanks de kansen. De Jonge Spartaan speelde met 1-1 gelijk tegen Kethel Spaland.

Poule 26

Ook voor Semper Altius is het bekeravontuur voorbij in de poulefase. De Rijswijkers verloren met 5-1 van DVV’09. Blijdorp leidt de dans na een 0-3 overwinning op Zevenhoven.

Poule 28

OLIVEO haalde flink uit naar het kansloze NSV’46. Na de 2-1 nederlaag tegen Rockanje werd de ploeg uit Noorden met maar liefst 11-1 verslagen. Noah Boer was met vier treffers de gevierde man, maar ook Donny Mulder (3x) had een grote bijdrage. Max Huurman (2x), Dewi Van Wichen, Stefan van der Griend waren ook scherp inde afwerking. Zinkwegse Boys won met 3-1 van Rockanje, waardoor alle teams nu drie punten hebben.

Poule 29

DUNO kreeg met 6-2 flink klop van stadsgenoot sv Houtwijk. Giovanni van Westreenen en Daniël Ramdjas scoorden voor DUNO. HWD speelde met 1-1 gelijk tegen Zestienhoven en heeft de eerste plaats in handen.

Poule 32

Voor MVV’27 viel er niet veel eer te behalen in het uitduel bij Victoria’04. De club uit Vlaardingen was met 2-0 de betere ploeg en is nu op doelsaldo de lijstaanvoerder voor VVOR dat van Hillegersberg met 1-2 won.

Poule 33

RVC Celeritas en BMT kwamen op het Prinses Irene Sportpark niet tot scoren.  Dylan Durban van de Rijswijkers kreeg een rode kaart. Er werd voor een overtreding gefloten, waarop Druban de bal wegschopte. Hij raakte hem verkeerd en trof de arbiter die gelijk rood trok. Na afloop van het duel gaf arbiter Umut Ozcan toe, dat hij spijt had van de rode kaart, maar kon het niet meer terugdraaien. WFB won met 2-1 van NOC Kralingen.