Beker: Groep 1 poule 14 t/m 19: sv Nootdorp doet goede zaken

sv Nootdorp kende in Rotterdam geen problemen met Sparta. Voor HMSH zit het bekeravontuur er na twee nederlagen vrijwel zeker op. sv Honselersdijk liet COAL terugkomen in de wedstrijd en speelde gelijk.

Tekst: Hans Kulk

Poule 14

Na het 0-0 gelijke spel van vorige week tegen Alexandria’66 heeft de zaterdagtak van Westlandia het tweede bekerduel tegen Olympia gewonnen. In Naaldwijk werd het 2-0 voor de groen-witten. Voor de thuisclub maakte Roy van Beek beide treffers. Met het duel tegen RKDEO nog voor de boeg leiden de Westlanders de dans in poule 14 met vier punten, Olympia en RKDEO volgen op één punt.

Poule 15

sv Nootdorp had in Rotterdam geen enkele moeite met de amateurtak van Sparta R. Na een 0-2 ruststand (tweemaal AJ Mercera), won de ploeg van Marco Jalink (foto) uiteindelijk ruim: 1-4.

Mitchell Abdoel, die voor rust nog een strafschop miste nadat ex-prof Danny Landzaat Jop Verhagen had neergehaald, tekende voor de 0-3. Bij deze actie kreeg Landzaat overigens een rode kaart van leidsman Wim Roozeboom. Joey van Maaren zorgde voor de 0-4. De geel-zwarten staan bovenaan in poule 15 met 6 uit 2. Aanstaande zaterdag spelen de Nootdorpers het laatste pouleduel in eigen huis tegen tweedeklasser SVC’08.

Poule 16

HMSH heeft ook het tweede bekerduel verloren. Na het eerdere verlies tegen sv Den Hoorn (0-3) ging de tweedeklasser aan de Vrederustlaan opnieuw onderuit tegen DCV. Het werd uiteindelijk 1-4 voor de bezoekers. Een vervolg van het bekertoernooi kan de ploeg van Winston Faerber inmiddels uit het hoofd zetten. Hamza Chikhi scoorde het enige doelpunt namens de zondagtak van HMSH.

Poule 19

sv Honselersdijk sneed zich in Rotterdam lelijk in de vingers. Na een 0-2 voorsprong (0-1 Tom van Veen, 0-2 Lars Ammerlaan) liet de ploeg van André Lourens tegenstander COAL volledig terugkomen in de wedstrijd: 2-2. Bij winst hadden de oranjehemden zich al voor de volgende ronde geplaatst. Nu moet dat aanstaande zaterdag in het thuisduel tegen SV Charlois gebeuren.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder