Beker Groep 1 poule 15: SVC’08 staat na half uur voor kansloze missie

|||||||||||

Voor de tweede bekerwedstrijd toog SVC’08 naar Hellevoetsluis om tegen eersteklasser Nieuwenhoorn, dat vorige week verloor van sv Nootdorp, aan te treden. Winst zou plaatsing voor de tweede ronde betekenen. Maar dat resultaat heeft er geen minuut in gezeten voor de bespelers van het Oostersportpark. Na een slap begin en een rode kaart in de dertigste minuut streed SVC’08 een kansloze strijd.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Bij SVC’08 ontbrak keeper Wesley Storm vanwege een oogblessure. Hij werd vervangen door Davey Oort. Ook Elliot Pattinama ontbrak zijn plaatsvervanger was Saïd.

SVC’08 begon veel te slap aan de wedstrijd. Het dekte niet kort genoeg en gaf daardoor tegenstander Nieuwenhoorn veel te veel ruimte om rustig op te bouwen. Dit gebeurde veelal onder regie van Delano a Cohen die alle ruimte werd geboden om te excelleren. SVC’08 liep achter de feiten aan en het klassenverschil tussen beide ploegen was duidelijk zichtbaar, ook al konden de gastheren dit in eerste instantie niet omzetten in doelpunten.

Het duurde tot de zevenentwintigste minuut tot Nieuwenhoorn de score opende. Een aanval door het centrum belandde bij Noah Harms, die de bal bij de eerste paal inschoot waar doelman Davey Oort de bal niet verwachtte. Nog geen drie minuten later had de SVC’08-goalie ook geen antwoord op een prachtig afstandsschot van de aanvoerder van Nieuwenhoorn: 2-0. SVC’08 leek rijp voor de slachtbank, zeker toen tot overmaat van ramp ook nog Saïd met rood moest vetrekken. Bij een aanval van SVC’08 werd hij als bijsluitende speler aan zijn shirt vastgehouden en bij het losrukken zwaaide hij met de arm naar achteren. Alleen dit laatste nam scheidsrechter De Winter waar en er een zware straf volgde: rood.

Met tien man leek er toch wat los te komen bij SVC’08. Het wilde zich niet laten afslachten en ging meer de strijd aan. Vijf minuten na het wegsturen van Saïd kreeg SVC’08 een vrije trap op links. Thomas Hughes mocht zijn traptechniek etaleren en legde de bal op het hoofd van de zeer hardwerkende spits Erik van der Meent, die de 2-1 aantekende.

Met deze stand gingen de ploegen rusten. Na rust verscheen Elliot Pattinama bij SVC’08 in de ploeg waardoor er meer rust en voetbal in de ploeg kwam. Het was natuurlijk zeer logisch dat Nieuwenhoorn een overwicht had en SVC’08 het van een enkele counter moest hebben. In de vierenzestigste minuut werd het pleit voor SVC’08 beslecht. Bij een voorzet van links kwam Dimitri voor zijn man en kopte de 3-1 in het net. Mocht SVC’08, dat weliswaar dapper bleef strijden, nog enige hoop hebben gehad op een goed resultaat, dan werd deze in de zevenenzeventigste minuut volledig de grond in geboord na knullig uitverdedigen waarvan Tom Sleeuwenhoek dankbaar profiteerde: 4-1.

Jessie Boateng mocht daarna zijn invalbeurt nog bekronen met een doelpunt na een prachtige dieptepass van Thomas Hughes. Maar het laatste woord was aan Nieuwenhoorn, dat vlak voor tijd de marge op drie bracht en de einstand op 5-2 bepaalde.