Beker Groep 1 poule 14: RKDEO maakt achterstand ongedaan

||||||||||||||||||||||

RKDEO blijft in de race om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. De Nootdorpers bogen tegen Alexandria’66 in de tweede helft een achterstand om in een overwinning.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na acht minuten spelen kwamen de Rotterdammers al op een 0-1 voorsprong. Een hoekschop van rechts kwam voor het doel terecht. Vanuit de kluts kon Mike van der Steen de voorsprong voor Alexandria’66 intikken.

Acht minuten in de tweede helft leverde een forse overtreding op Izzy Rosini de bezoekers slechts een gele kaart op. Rosini kon gelukkig verder spelen. Een hoekschop na een uur spelen leverde de Nootdorpers de gelijkmaker op. Een hoekschop werd door Fabian Pak laag over de grond het doel ingeschoten: 1-1.

RKDEO maakte het karwei daarna vakkundig af. Een kopbal van Jack Doorschodt op de rand van het strafschopgebied kwam bij Olaf Kramer terecht die uithaalde en de 2-1 aantekende. In de 76e minuut werd het duel beslist. Olaf Kramer veroverde de bal bij de zijlijn en speelde Irian Boeschoten gelijk aan die richting het doel vertrok en de bal in de verre hoek deponeerde. In de stand kwam daarna geen verandering meer: 3-1.