Beker Groep 1 poule 10: Spektakel en hectische slotfase bij Die Haghe-Brielle

||||||||||||

Die Haghe en Brielle maakten er op Ockenburgh een waar spektakelstuk van. Vanaf de eerste minuut streden beide ploegen voor de winst. Die Haghe en Brielle kenden elkaar nog van de vorige competitie in de 1e klasse B en ook in die wedstrijden viel er altijd wat te beleven. Toen de kruitdamper waren opgetrokken stond er na 98 minuten voetbal een mooie 2-2 op het scorebord.

Tekst: Kees de Groot       |      Foto’s: HMA-fotografie

Die Haghe startte veel beter dan alle vorige beker- en oefenwedstrijden. De scherpte was weer terug en ineens stond er weer een elftal dat vanuit een goede organisatie het spel wilde opbouwen. Aangezien Brielle dat ook deed ontspon zich een leuk en aantrekkelijk duel, waarbij Die Haghe in de achtste minuut de eerste kans kreeg via Noa de Jong. Brielle had in de  elfde minuut moeten scoren, maar Die Haghe-verdediger Tony Bergsma kon met een ultieme poging erger voorkomen.

Na een kwartier kwam Die Haghe er heel snel uit via Jesse Bakker en Tony Bergsma die de bal op een presenteerblaadje legde bij de weer zeer actieve Roy van der Ven, die echter hard tegen de doelman van Brielle schoot. Die Haghe werd in deze fase steeds sterker en Brielle had wat kleine overtredingen nodig om Die Haghe af te stoppen.

In de 25e minuut veranderde helaas het karakter van de wedstrijd. Een opstootje tussen twee spelers eindigde in een rode kaart voor de Brielle-speler en een gele kaart voor een Die Haghe-speler. Brielle moest met tien man verder en wisselde direct haar snelle vleugelspits voor een extra middenvelder en zo ontstond er ineens een andere wedstrijd. Het leverde voor rust slechts twee kleine kansen op voor Die Haghe, maar de stand bleef 0-0.

In de tweede helft was het Brielle dat op de counter de eerste kans kreeg. Die Haghe had het moeilijk om tegen de versterkte defensie van Brielle openingen te vinden en zo kabbelde de wedstrijd eigenlijk moeizaam naar het einde. Het werd nog moeilijker voor Die Haghe toen Brielle, na slecht uitverdedigen van Die Haghe, op een luid bejubelde 0-1 voorsprong kwam. Met vers bloed ging Die Haghe op jacht naar de gelijkmaker. De komst van Sebastiaan van der Starre bracht duidelijk meer beweging en snelheid in het team en Brielle moest weer vaker aan de noodrem trekken.

Het venijn zat uiteindelijk duidelijk in de staart van de wedstrijd. In de 89e minuut scoorde Sander de Jong de gelijkmaker en in de 94e minuut leek Die Haghe zelfs de winst binnen te halen toen een Brielle speler de bal in eigen doel kopte en zo Die Haghe op een 2-1 voorsprong zag komen. De druiven leken zuur voor Brielle, maar dik in blessuretijd (in de 97e minuut) kwam Brielle toch nog op 2-2 na een betwistte vrije trap.

Ondanks de felle pot en soms discutabele beslissingen van het arbitrale trio was iedereen na afloop zeer tevreden dat er eindelijk weer eens zo’n pot voetbal kon worden gespeeld. Zowel Die Haghe als Brielle lijken bijna klaar voor de competitie en als bij Die Haghe ook de laatste nog niet fitte spelers gaan aansluiten, heeft de technische staf nog meer mogelijkheden om het team nog sterker te maken.