Renate Jansen en keepster Lize Kop melden zich af bij OranjeLeeuwinnen

Renate Jansen (foto), oud-speelster van ADO Den Haag en nu jaren actief voor FC Twente en Ajax-keepster Lize Kop melden zich vandaag niet bij de OranjeLeeuwinnen in Zeist. Beide speelsters zijn niet wedstrijdfit voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland.

Lize Kop werd zondag in het Ajax-doel tegen ADO Den Haag Vrouwen al vervangen door Isa Pothof (ook ex-ADO Den Haag). Renate Jansen wordt vervangen door clubgenote Kerstin Casparij en Claire Dinkla van sc Heerenveen neemt de plaats in van Lize Kop.

Vrijdag

De selectie van de nieuwe bondscoach Mark Parsons, waartoe ook behoort ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd, blijft hierdoor uit 24 speelsters bestaan. De OranjeLeeuwinnen beginnen vrijdag aanstaande tegen Tsjechië aan de WK-kwalificatiecyclus. De aftrap in het FC Groningen Stadion in Groningen is om 20.45 uur. Op dinsdag 21 september is de nationale ploeg van IJsland in Reykjavik de tegenstander. Die wedstrijd begint ook om 20.45 uur Nederlandse tijd (in IJsland 18.45 uur).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder