Frank van Mil (voorzitter sv Den Hoorn): ,,Wij hebben geen betaald personeel”

Haaglanden Voetbal publiceerde woensdag het artikel ‘Corona QR-code: Voor sportclubs bijna niet te handhaven’. Frank van Mil (foto), voorzitter van sv Den Hoorn, een club van zo’n 1300 leden, reageerde als eerste hierop.

Frank van Mil: ,,Ik begrijp dat we op één lijn worden gezet met de horeca op dit vlak. Groot verschil is wel dat wij geen betaald personeel hebben lopen en alles met goedwillende vrijwilligers doen, die niet de hele dag aanwezig zijn om bardienst en zaterdag- of zondagdienst te draaien. Dus dat betekent gewoon dat we nog krapper in onze bezetting komen.”

Lastig

,,Ook de jeugd tussen 14 en 18 jaar moet worden gecontroleerd, maar die zijn niet of nauwelijks gevaccineerd”, gaat Van Mil verder. ,,Dus dat wordt ook lastig. Die moeten we dan gaan weigeren. Bovendien verwacht ik dat we echt boze gezichten krijgen aan de poort of bij de deur en dan gaan we vrijwilligers vragen om elkaar te controleren. Gek genoeg mogen we als werkgever niet vragen aan medewerkers of ze zijn gevaccineerd, maar als bestuur van de vereniging MOET gevraagd worden of mensen zijn gevaccineerd. Dat is toch een rare situatie.”

Praktische tips

,,Daarnaast hebben we tijdens de gehele Coronaperiode ervaren dat de gemeente ons alles zelf heeft laten uitzoeken. Niemand is met praktische tips gekomen en dat verwacht ik dan nu ook niet. Ook de KNVB gaat zich hierover buigen, maar komt dan met algemene aanwijzingen, dus ook dit zullen we dan maar weer proberen op te lossen naar onze beste mogelijkheden”, aldus de sv Den Hoorn-voorzitter.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder