KNVB kaartenregeling: ‘Let op schorsingen van twee seizoenen geleden’

Iedereen in het amateurvoetbal begint het seizoen 2021-2022 weer met nul gele kaarten, zowel in de beker als reguliere competitie. Wanneer iemand echter nog een uitsluiting van het vorige seizoen heeft staan, wordt deze meegenomen naar het komende voetbaljaar. Ondanks de rare periode die we achter de rug hebben met onder meer een onafgemaakte competitie, blijven de huidige reglementen gelden en worden uitsluitingen meegenomen naar het nieuwe seizoen.

Wanneer een uitsluiting is opgelopen naar aanleiding van een rode kaart, dan moet deze worden uitgezeten in de eerste wedstrijd(en) van het nieuwe seizoen 2021-2022. Het maakt hierbij niet uit of de uitsluiting is opgelopen in een beker- of competitiewedstrijd, een uitsluiting geldt voor alle bindende wedstrijden. LET OP: heb je nog een uitsluiting open staan vanuit het seizoen 2019-2020, dus van twee seizoenen geleden, en staat er in de tuchtbrief dat je uitsluiting wel is gekoppeld aan een specifieke competitie dan is de informatie in de tuchtbrief leidend.

Uitsluitingen na gele kaarten

Uitsluitingen voortkomend uit waarschuwingen, zoals tweemaal geel in één wedstrijd, de 5e/7e/9e enz. gele kaart in de competitie en de 2e /4e enz. gele kaart in de beker, zijn gekoppeld aan de desbetreffende competitie (competitie óf beker). Heb je naar aanleiding van een waarschuwing een uitsluiting open staan, dan moet je deze uitsluiting dus óf in de beker óf in de competitie uitzitten.

Mocht een team geen beker spelen, maar wel een speler hebben die hier nog een uitsluiting heeft staan, dan wordt deze meegenomen naar het eerstvolgende seizoen waarin de speler met het team wel is ingeschreven voor het bekertoernooi.

Openstaande uitsluitingen bekijken

Een vereniging kan openstaande uitsluitingen van spelers zelf in Sportlink Club nakijken onder het tabblad ‘Uitsluitingen en Schorsingen’. Let er hierbij op dat bij het openen van dit tabblad het systeem automatisch het nieuwe seizoen pakt. Als je nu dit tabblad opent zal seizoen 2021-2022 verschijnen, waarbij er waarschijnlijk nog geen (of weinig) openstaande straffen zichtbaar zijn omdat er nog maar een paar officiële wedstrijden gespeeld zijn dit seizoen. Wil je de openstaande uitsluitingen van vorig seizoen terugzien, stel Sportlink Club dan in op seizoen 2020-2021, dan kun je de openstaande straffen zien die doorlopen in het nieuwe seizoen.

Overschrijvingen

Ook straffen van spelers die zijn overgeschreven van een andere vereniging naar jullie vereniging zijn te zien in Sportlink Club. Je kunt deze straffen terugvinden door de clubnaam te veranderen in de naam van de oude vereniging van deze speler en het seizoen in te stellen op 2020-2021 (of ouder).

Bron: KNVB

Lees verder