Beker Groep 1 Poule 1 t/m 4: Winst Voorschoten’97, Vitesse Delft laatste

Voorschoten’97 speelde maar één duel in de poulefase van het bekertoernooi. Zandvoort kwam er niet aan te pas tegen de groengele formatie en kreeg met 0-7 klop. Vitesse Delft verloor ook haar derde duel in poule 4. Nu was SHO in Oud-Beijerland de betere ploeg.

Poule 1

Na de terugtrekking van Van Nispen bleven nog twee teams over in poule 1. Zandvoort en Voorschoten’97 stonden in Noord-Holland tegenover elkaar. Voorschoten’97 kon het doel als eerste vinden. Sem Simonis rondde een aanval fraai af en tekende voor de 0-1. Vlak voor rust kwam ook de 0-2 op het bord. Een voorzet van Ronnie de Roode werd door Thom Wijnalda goed afgerond: 0-2.

Counter

In de tweede helft kon Voorschoten’97 uit een counter de 0-3 produceren. Jim van de Krogt schoot de bal over de doellijn. De mannen van trainer Theo Ducaneaux (foto) bleven het net daarna vinden. Thom Wijnalda en Chris Guijt profiteerden van fouten in de verdediging en voerden de score op naar 0-5.  Na de 0-6 Shemiel Constancia bepaalde Sem Simonis de eindstand op 0-7.

Poule 4

Het duel tussen SHO en Vitesse Delft was niet meer van belang omdat beide teams de duels tegen VELO en DHC met een nederlaag afsloten. Binnen een kwartier waren er al drie doelpunten te noteren. Kevin Angel en Andrew van Tiggelen schoten de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong. Uit een vrije trap bracht Koen de Kort met het hoofd de Delftse club weer terug in het duel. Tien minuten voor de rust bracht Kevin Angel de 3-1 op het bord. Vlak voor rust had Angel ook nog kans op de 4-1, maar de Delftse sluitpost liet zich niet passeren.

Hoop

Vijf minuten in de tweede helft viel de 4-1 alsnog door een treffer van Rowdy Rijsdijk. Levie Schut gaf Vitesse Delft weer hoop na een uur spelen: 4-2. SHO herpakte zich en kwam door Kevin Angel op 5-2. Koen de Vries schoot vervolgens in de 72e minuut de 5-3 op het bord. Meer doelpunten vielen er niet in het duel, waardoor Vitesse Delft op de laatste plaats eindigt in poule 4.