Beker Groep 1 poule 15: SVC’08 geeft sv Nootdorp stof tot nadenken

||||||||||||||||||

sv Nootdorp was voorafgaande de wedstrijd tegen SVC’08 in principe al geplaatst voor de volgende ronde. Wat kon de geel-zwarten nog gebeuren na twee overwinningen.

Tekst: Jaap Lolkema             |       Foto’s: Sander de Hollander

Maar anders dan de stand in de poule deed vermoeden was niet sv Nootdorp, maar SVC’08 de best spelende ploeg en mocht de thuisploeg blij zijn dat de pijp aan het eind van de wedstrijd een beetje leeg was bij SVC’08 anders had het niet alleen een nederlaag moeten slikken, maar was de plaatsing voor de volgende ronde ook nog in gevaar gekomen.

Bij SVC’08 stond Wesley Storm weer onder de lat en dat scheelde een slok op een borrel. Zo bewees hij zijn waarde al na enkele minuten toen hij met de voet een zeker lijkend doelpunt wist te verhinderen. sv Nootdorp begon dus gevaarlijk en leek SVC’08 een moeilijk middagje te gaan bezorgen. Maar SVC’08 bleek niet onder de indruk en draaide de rollen vlot om op het prachtig nieuwe kunstgrasveld in Nootdorp. Onder aanvoering van de weer uitstekend spelende Jordy de Bruijn en de slimme Elliott Patinama zocht het de aanval.

Binnen tien minuten had scheidsrechter Ad van der Eijk de bal zomaar twee keer op de stip kunnen leggen in het strafschopgebied van sv Nootdorp. Bij het eerste geval toen Jordy de Bruijn werd aangepakt kon je nog begrip opbrengen dat het voordeel van de twijfel naar de verdediger ging, maar een moment later toen Elliott Pattinama werd weggetrokken had de bal echt op de stip gemoeten. Maar SVC’08 liet zich niet ontmoedigen en in de twintigste minuut was het Jessy Boateng die SVC’08 op voorsprong bracht: 1-0.

Tekenend voor de aanvalsdrift en de daarmee soms te veel weggeven ruimte in de omschakeling was de wijze waarop sv Noordorp langszij kwam. Na dertig minuten werd voorin balverlies geleden bij SVC’08 en vervolgens counterde de ploeg van trainer Marco Jalink genadeloos. Coen Soonius ging onder de hoge dieptebal door en vervolgens werd de vrijgekomen spits Mitchell Abdoel aangespeeld die koeltjes afrondde: 1-1. Vlak voor rust deed precies eenzelfde situatie zich voor toen Jesse Spaans rechts voorin de bal verloor en sv Nootdorp na twee/drie passes een grote kans kreeg. De rust brak dus met een gelijke stand aan.

Na rust leek Nootdorp een tandje bij te schakelen. Maar SVC’08 bleef redelijk makkelijk overeind, waarbij Gino de Water in het centrum van de verdediging zich onderscheidde. De wedstrijd ging nu gelijk op. De gastheren drongen weliswaar aan, maar SVC’08 was gevaarlijk via de counter. Na dertig minuten in de tweede helft moest trainer Jeffrey Frijters gaan wisselen om jongens rust te geven en meer blessures te voorkomen. Nadat Ronald Roosberg met een hamstringblessure al was vervangen door Patrick Bos werden nu ook Youssef Massaoudi, Jessy Boateng en Stan Rog ingeruild voor Erik van der Meent, Pepijn Knoester en Clay Hoestra.

Vijf minuten na de wissels lieten deze spelers hun sporen al na. Eerst was het Erik van der Meent die een door doelman Dirk Kusters slecht weggewerkte voorzet afrondde à la Haller: 1-2. Daarna bevestigde Clay Hoekstra zijn reputatie als supersub met de 1-3 eindstand. Hoewel SVC’08 zich niet plaatste voor de volgende bekerronde, Nieuwenhoorn won met ruime cijfers van Sparta, kan het terugzien op een prima wedstrijd die als de blessures meevallen hoop geven op een goede start van de competitie.