Beker Groep 1 Poule 14: Gelijkspel voor RKDEO niet voldoende

||||||||||||||||

In Naaldwijk kon RKDEO de winst niet pakken tegen Westlandia (za). Omdat Olympia op eigen veld te sterk was voor Alexandria’66 zakten de Nootdorpers naar een derde plaats en moeten het bekertoernooi verlaten.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Sander de Hollander

Na net iets meer dan een half uur spelen kwam RKDEO tegen de zaterdagformatie van Westlandia op een 0-1 voorsprong. Een lange bal van de Naaldwijkse doelman werd door Rob van Hagen onderschept, die vervolgens Fabian Pak aanspeelde. Pak bereikte met een hakbal opnieuw Van Hagen die Irian Boeschoten wegstuurde. Boeschoten omspeelde de doelman en schoot de 0-1 binnen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

RKDEO leek de volgende bekerronde te bereiken maar tien minuten voor tijd stak Westlandia daar een stokje voor. Een hoekschop van rechts werd niet goed weggewerkt door RKDEO. De bal kwam voor de voeten van Lars van den Berg terecht die het strafschopgebied inliep en met een flinke uithaal de gelijkmaker binnenschoot. Door het 1-1 gelijkspel bereikte Westlandia met een tweede plaats de volgende bekerronde.

Voor RKDEO zit het bekeravontuur erop met een derde plaats. Olympia won met 2-1 van Alexandria’66. De Gouwenaren namen door de zege de eerste positie over van Westlandia.