Beker Groep 1 Poule 7: DSO verovert eerste positie na zege op FC Boshuizen

||||||||||||||||||||||||

DSO presteerde prima in bekerpoule 7 van Groep 1. Na een uitzege op Valken’68 volgde een gelijkspel tegen RVVH. Nu stond in Zoetermeer op sportpark Bentwoud het duel met FC Boshuizen (zon) op het programma. DSO was de zondagformatie van FC Boshuizen de baas. De formatie van trainer Bert de Best boekte door deze zege een plaats in de volgende bekerronde.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Al vroeg in de wedstrijd drukte Sahr Kabuta zijn stempel op de wedstrijd. Met zijn snelheid maakte hij het de Leidse verdediging erg lastig. Na vier minuten spelen brak hij voor de eerste keer door via de vleugel, maar de bal belandde in het zijnet. Nog geen twee minuten deed Kabuta opnieuw van zich spreken, maar dit keer trof hij de doelman van FC Boshuizen op zijn weg, die de bal tot een hoekschop verwerkte. Vanuit deze goed genomen hoekschop kopte Diosmell Heijgen de bal hard tegen de touwen waardoor de thuisploeg dus al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam.

De defensie van de Leidse club had inmiddels de handen vol aan de snelle Kabuta, die met grote regelmaat gevaar stichtte voor het doel. In de vierentwintigste minuut kwamen de Leidenaren langszij. Na een actie van Edin Bibuljica en een assist schoot Ahmed Vandi de bal langs Sven Wolsheimer: 1-1. Enige minuten later kreeg FC Boshuizen kansen na verkeerd uitverdedigen van DSO, maar deze aanval liep op niets uit.

Na een half uur spelen scoorde Chris Hagi de 2-1 voor DSO. Iedereen keek naar de zijlijn vanwege vermeend buitenspel, maar arbiter Waleveld keurde dit doelpunt goed. In de slotminuten van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een kans de score verder te vergroten, maar Sahr Kabuta – die alleen op de doelman afliep na een assist van Chris Hagi – vond opnieuw de Leidse sluitpost op zijn weg.

In het tweede bedrijf werd de thuisploeg meer en meer onder druk gezet door FC Boshuizen, maar de ploeg hield stand. In de zestigste minuut voorkwam Sven Wolsheimer met een prachtige safe naar de hoek een gelijkmaker van de bezoekers. In het laatste kwartier kreeg een aantal spelers van beide ploegen te maken met krampverschijnselen en moesten gewisseld worden. Drie minuten voor het einde werd Junior Basilio de diepte ingestuurd en met zijn snelheid liep hij alleen op doelman Mohamed Zlaoula af, die kansloos was in de afronding van Basilio: 3-1. FC Boshuizen speler Omar Hamdi liep in de slotfase nog tegen een rode kaart (na tweemaal geel) op na herhaaldelijk aanmerkingen maken op de arbitrage.