Beker Groep 1 poule 12: UVS en Forum Sport houden elkaar in evenwicht

||||||||||

Eigenlijk stond er deze wedstrijd niets meer op het spel. Beide ploegen hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en waren zodoende verzekerd van een plek in de volgende bekerronde. Slechts de eer om te eindigen als eerste in de poule was de doelstelling.

Tekst: Jean Nederlof           |      Foto’s: Franca Dobbe

En voor de beide trainers was het uiteraard een mooie generale repetitie, want over een week start de reguliere competitie. Forum Sport in de eerste en UVS in de tweede klasse. Dat klassenverschil was niet zichtbaar de eerste twintig minuten. UVS speelde sprankelend voetbal en drong Forum Sport ver terug.

Nadat in de vijfde minuut een doelpunt van Mike de Graaf vanwege buitenspel was afgekeurd, was het in de negende minuut wel raak aan de andere kant. Enrico Geus haalde van rechts hard uit en de bal verdween onhoudbaar voor Forum Sport-doelman Mir Osman Ali tegen de touwen. Forum Sport speelde slordig, was onnauwkeurig in de passing en speelde (te) veel de lange bal. Die ballen kwamen vaak niet aan en daardoor kon UVS gemakkelijk het balbezit overnemen.

Pas na twintig minuten kreeg Forum Sport meer rust en overzicht in haar spel. Het was opnieuw Haitam El Marid die met een onnavolgbare schijnbeweging Sven Verlaan het bos instuurde en keihard de bal achter UVS-doelman Niels van den Burg schoot: 1-1. Een paar minuten voor de rust probeerde Mike de Graaf de doelman met een verre lob te verrassen. De bal kwam via de lat weer in het veld en daar wist Lorenzo Seymonsson in de rebound wel raad mee. 1-2

Twee wissels aan Forum Sport-kant bij het begin van de tweede helft. Gijs Hebing werd gewisseld voor Orlando Agues Ribeiro en Gino Bergwerff kwam erin voor Lucius Gyamfi. In dat tweede bedrijf kwam UVS weer op gelijke hoogte door wederom een doelpunt van Enrico Geus:2-2. De wedstrijd leek echter gespeeld toen Forum Sport op 3-2 kwam in de 74e minuut. Een schot van Marc du Chatinier werd in de rebound raak geschoten door Lorenzo Seymonson. Daar dacht UVS echter anders over. Drie minuten voor tijd. Een aanval over links, strakke voorzet en opnieuw Enrico Geus die ditmaal koppend afrondde: 3-3.

Voor Forum Sport een nuttige generale repetitie. Het gemis van zeven selectiespelers, die vaak in de basis staan, werd best goed opgevangen. UVS lijkt klaar om mee te gaan doen in de top van de tweede klasse.