Beker Groep 2 poule 14 t/m 32: Verburch, Oliveo en op valreep ook RAS gaan door

Het bekeravontuur is teleurstellend verlopen voor DWO. Verburch pakte de eerste plaats door zich te ontdoen van GDA. Ook voor KMD is de bekerstrijd voorbij na het verlies bij HBSS. RAS bereikte op de valreep de volgende ronde.

Tekst: Hans Kulk

Poule 14

Het bekertoernooi eindigde in een deceptie voor DWO. Nul punten uit drie duels. De ploeg uit Zoetermeer verloor de laatste wedstrijd kansloos van Zwarte Pijl: 4-1. Wouter van Ginkel redde de spreekwoordelijke eer.

Quick Boys 2 won de poule zonder puntverlies. FC Maense werd in eigen huis met 0-8 opgerold door de ontketende Katwijkers.

Poule 15

In Poeldijk pakte Verburch de eerste plaats in poule 15 door het bezoekende GDA met een 5-3 nederlaag huiswaarts te sturen. Een overwinning waar eigenlijk niets op af te dingen viel. Bij rust stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord voor de oranjehemden (1-0 Vince van der Knaap, 2-0 Miquel van Dijk, 3-0 Dave Zwinkels). Toch maakten de Peenbuikers het in de tweede helft weer spannend door twee treffers van Sammy Koopman. Helaas voor GDA had Verburch de langste adem. Ference van de Berg en wederom Dave Zwinkels schoten de Poeldijkers naar een 5-2 voorsprong. Sammy Koopman zorgde met zijn derde treffer voor het slotakkoord: 5-3. Bij Verburch maakten twee A-junioren (Riley Hees en Daymerick Gedion Mathilda) een meer dan verdienstelijk debuut voor de derdeklasser.

Het duel tussen Bergambacht en FC Oegstgeest eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers

Poule 18

In Warmond ‘vergat’ Maasdijk zich te ontdoen van Warmunda. Na een 1-2 tussenstand, voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde, gingen de bezoekers alsnog met 3-2 onderuit. De Warmonders bekeren nu door. Voor de thuisploeg doelpuntten Sepehr Safi (2) en Jasper Kortekaas, voor Maasdijk Stef Bruinen (2).

Poule 19

Wanica Star eindigde met slechts één punt als laatste in poule 19. Op sportpark Escamp werd het afsluitende duel met 3-5 van Teylingen verloren. Ondanks een 2-0 (Danny Geerman en Andy Bonavasia) en 3-2 (Yener Tellez) voorsprong.

Groeneweg gaat in deze poule als winnaar door. Nicolaas Boys werd op eigen veld met 0-4 te kijk gezet.

Poule 20

KMD sneed zichzelf zaterdagmiddag lelijk in de vingers. Winst tegen HBSS had plaatsing voor de volgende ronde betekent. Helaas ging Klein Maar Dapper in Schiedam met 3-1 onderuit.

Door de nederlaag van KMD plaatste Oud-Beijerland zich, door met 0-3 te winnen bij Graaf Willem II/VAC, wél voor het vervolg van de beker.

Poule 23

In een pittig potje aan de Albardastraat plaatste RAS zich door een 2-1 overwinning op Botlek voor de volgende ronde van de beker. Makkelijk ging het niet voor de gastheren die pas in de zesde minuut van de blessuretijd de zege én plaatsing veiligstelden. Mucahit Torun en Moreno Giske scoorden voor RAS.

ZBVH tegen Swift Boys eindigde in een 5-0 zege voor de thuisclub.

Poule 24

Geen Haags succes in poule 24. Toofan werd door een 2-1 nederlaag bij OFB derde. Mohad Pervez scoorde voor de bezoekers, die te weinig kansen creëerden. Excelsior’20 werd met overmacht eerste. Negen punten uit drie duels, achttien doelpunten voor en nul tegen. Tegen Piershil werd zaterdagmiddag een half dozijn doelpunten gescoord: 6-0.

Poule 25

BSC’68 tegen De Jonge Spartaan werd zaterdagmiddag bij een 5-0 tussenstand gestaakt. Een kwartier voor tijd brak een speler van de bezoekers bij een ongelukkige actie mogelijk zijn kuitbeen. Na onderling overleg besloot men niet meer verder te spelen. Tweemaal Guido de Peinder, Rayn Madhoera, Karsten van Etten en een eigen doelpunt van De Jonge Spartaan zorgden voor de 5-0 ‘eindstand’. Alphia hield KethelSpaland op 2-2 en plaatste zich hiermee voor de volgende ronde.

Poule 26

Semper Altius kon in poule 26 geen enkele vuist maken tegen het ongeslagen Blijdorp. In Rijswijk werd het 1-7 voor de bezoekers, dat zich hiermee verzekerde van de volgende ronde. DVV’09 won in Dirksland met 4-1 van Zevenhoven.

Poule 28

Oliveo werd op doelsaldo winnaar van poule 28. Tegen Zinkwegse Boys speelde de ploeg uit Pijnacker een prima wedstrijd en won terecht: 0-3. Noah Boer maakte de 0-1, Wessel Klei zorgde voor de 0-2 en 0-3 voor de formatie van trainer Edwin Vurens (foto).

Rockanje moest ondanks een 4-2 overwinning op NSV’46 toch haar wonden likken. Niet Rockanje, maar Oliveo trok aan het langste eind.

Poule 30

Omdat HWD zich al eerder voor de volgende ronde had geplaatst, ging het duel tussen Zestienhoven en sv Houtwijk nergens meer om. In een aantrekkelijke wedstrijd deden de ploeg niet voor elkaar onder: 4-4. Voor de Houtwijkers doelpuntten Sinan Ocal (2), Kadir Narsen en Jessy Smit (beiden eenmaal).

Poule 32

Ondanks een 5-0 overwinning op VVOR plaatste niet MVV’27, maar Victoria’04 (3-1 winst op de zaterdagtak van Hillegersberg) zich voor de volgende ronde. Een zege zonder waarde derhalve. Voor de thuisclub verzorgden Loyd Rhijnsburger, Lourens van Rooijen, Bret Rhijnsburger, Julian Tinbergen en Ronald Arkesteijn de doelpunten.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder