Beker Groep 1 Poule 8: HVV grijpt eerste plaats na zege op ROAC

||||||||||||||||||||||||||||

In Den Haag leverde HVV een knappe prestatie door ROAC een 2-1 nederlaag toe te brengen. Pas in de slotminuten kon de formatie van trainer André Wetzel de winst grijpen. HVV werd door de zege eerste in de poule voor RCL, dat zaterdag niet voorbij FC Binnenmaas kwam: 1-1.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Patrick Gorlee

HVV trad op De Diepput aan tegen eersteklasser ROAC. De Haagse club, die in de tweede klasse uitkomt, had het eerste kwartier het meeste balbezit maar dit leverde niet veel kansen op. Joppe Dekker zag een kopbal in de handen van de doelman belanden. Ook een kopbal vanuit een hoekschop leverde niets op. ROAC kreeg na twintig minuten pas haar eerste goede kans, maar de stand bleef 0-0.

In de 34e minuut was het raak voor de bezoekers uit Rijpwetering. Een ingooi werd doorgekopt en van dichtbij door Bart Hoogenboom in het doel gewerkt: 0-1. In de laatste tien minuten kreeg HVV nog kansen via Joppe Dekker en Max Kranendijk, maar de bal wilde het doel niet in.

HVV bracht na de rust vier wisselspelers in. De Kroonleeuwen speelden een stuk beter dan voor de pauze en kregen een aantal mogelijkheden. Een schot van Jesper Fennema ging net naast en Felipe Bello zag zijn inzet met de voet gestopt worden door de doelman. Dit gold ook voor een bal van Phil Altimari. In de 73e minuut kon HVV dan eindelijk de gelijkmaker aantekenen. Wouter Vrijmoet tikte een kopbal van Felipe Bello binnen.

Met nog vijf minuten te gaan kreeg ROAC pas haar eerste kans van de tweede helft, maar de ingevallen doelman Hammer hield zijn doel schoon. In de slotfase trok HVV toch nog de zege naar zich toe. Een kopbal van Joppe Dekker uit een hoekschop belandde op de lat en vervolgens kon Max Hagemann in de rebound de 2-1 binnenschieten.