Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Verwacht een vechtwedstrijd”

Zaterdag wordt de vijfde speelronde in hoofdklasse A gespeeld. FC ’s-Gravenzande krijgt bezoek van koploper FC Rijnvogels. Vorig seizoen, toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, speelden de Westlanders hun laatste wedstrijd tegen de ploeg uit Katwijk. Beide teams draaiden toen mee in de top. De Katwijkers wisten in een spannend duel de zege in de slotfase naar zich toe te trekken. Deze bleek dus achteraf niets meer waard.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande heeft de eerste zege in de hoofdklasse geen goed vervolg kunnen geven. Na de overwinning op ARC (2-1), verloor het vorige week zaterdag van vv Scherpenzeel met 4-3. Een domper voor ’s-Gravenzande was de snelle tegengoal na vijf minuten. Daarna bleef de thuisploeg overwicht houden. Met een 2-0 achterstand bij rust bleef ’s-Gravenzande het moeilijk houden. Even leek de spanning terug te komen met een benutte strafschop van Frank Broos. Maar de hoop was van korte duur. Scherpenzeel nam met twee snelle doelpunten achter elkaar afstand van ‘s-Gravenzande. Twee treffers in de uiterste slotfase mochten niet baten.  ,,We waren niet ons zelf. Geen pressie op de bal en niet meedogenloos verdedigen maakten ons tegenstander van onszelf. Zaterdagmiddag kunnen we laten zien dat wij wel een goede ploeg hebben’’, aldus trainer Richard Middelkoop (foto).

Clubhistorie

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van FC Rijnvogels. FC Rijnvolgels (Fusie Club Rijnvogels) is op 29 mei 2004 opgericht. De club ontstond op 29 mei 2004 als gevolg van de fusie tussen de voormalige Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). Beide voormalige clubs speelden in Katwijk aan den Rijn in de buurt van het voormalige vliegkamp op enkele honderden meters afstand van elkaar. MVKV was van oorsprong de voetbalclub voor de mariniers van Vliegkamp Valkenburg. FC Rijnvogels degradeerde vier seizoenen geleden uit de zaterdag Derde Divisie. De doelstelling voor de ploeg uit Katwijk is om zo snel mogelijk weer terug te keren op dat niveau. FC Rijnvogels begon met twaalf punten uit vier wedstrijden goed aan competitie. Negen punten werden gepakt door ploegen die onder de Westlanders staan. Vorige seizoen verloor het thuis met 2-3. Twee seizoen geleden verloor het twee keer van de ploeg uit Katwijk.

Vechtwedstrijd

,,Met FC Rijnvolgels treffen we wederom een tegenstander die goed aan het seizoen is begonnen. Tegen FC Rijnvogels vorig jaar was een topwedstrijd. Dit verwacht ik zaterdag ook. Er zal denk ik weinig verschil zitten tussen beide teams. Het zegt mij dus niets dat zij nu bovenaan staan. Het zal een echte vechtwedstrijd gaan worden, waarin het gaat om wie het middenveld in handen gaat krijgen’’, kijkt trainer Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Patrick Fonseca, Ardi Luijendijk, Kilian Berkhout Pascal Broch en Shajidan Sinnaduraij missen wij vanwege een blessure. Nelson Bashir mag van de KNVB pas in oktober voor ons uitkomen ’’. Het duel op Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen vv Rijsoord.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

 

 

Lees verder