Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci (RKAVV): ,,Kan heel leuke wedstrijd worden”

Komende zondag (aanvang 14.00 uur) wil RKAVV de teleurstelling van off-day van twee weken geleden tegen rkvv Velzen (0-2) rechtzetten. Koploper vv Hoogeveen komt op bezoek en speelt aanvallend voetbal. Dat wil RKAVV ook, dus hoopt trainer Maurizio Ceccucci (foto) op de steun van veel publiek.

Tekst: Pieter Donath

Voor vv Hoogeveen is de wedstrijd in Leidschendam speciaal. Niet alleen door het live verslag op Hoogeveen TV, maar ook door de op 8 maart 2020 geleden 4-1 nederlaag. Het was in de laatste wedstrijd voor het afbreken van de competitie. Dit seizoen zijn de ‘Blauw-witten’ goed gestart met het winnen de eerste vier competitiewedstrijden.

Volgens Maurizio Ceccucci zal het niet makkelijk zijn om te winnen van vv Hoogeveen, dat ongetwijfeld met veel zelfvertrouwen naar Leidschendam komt. Zij zullen de wedstrijd van voor de Coronatijd echter niet zijn vergeten en weten ook wat ze kunnen verwachten. De trainer van RKAVV denkt dat de nederlaag tegen rkvv Velzen vergeten is na de oefenwedstrijd in Leiden van dinsdag jl. tegen zaterdag tweedeklasser UVS (1-4). Koploper Hoogeveen is dé kans om het publiek een leuke wedstrijd voor te schotelen. Ceccucci beaamt dit.

,,Tegen rkvv Velsen waren we weliswaar veel in balbezit, maar we maakten die paar kansen die we kregen niet af. Zij speelden heel compact en loerden op onze fouten. Dat laatste lukte en ook al ambieer ik die speelwijze niet, ik moet ze complimenteren met de uitvoering en uiteindelijk telt de winst. De wedstrijd tegen UVS was een gelegenheid om spelers die lang niet hebben gespeeld minuten te geven. De uitslag was prima, maar de uitvoering had beter gekund. Overigens ook hier de complimenten aan de tegenstander. Een jonge frisse aanvallende ploeg die naar mijn mening bovenin gaat meedoen.”

Wat verwacht je voor een wedstrijd tegen vv Hoogeveen?

,,Hoogeveen is de koploper en niet voor niets, ze spelen al een paar seizoenen boven in mee. Het is een ploeg met veel kwaliteit, positiewisselingen en een aanvallende speelwijze. Dat proberen wij ook dus het zou zo maar een heel leuke wedstrijd kunnen worden.”

Is iedereen inzetbaar?

,,Helaas zitten we nog met vier twijfelgevallen. Bij de laatste training zal de check-up zijn van de medische staf en horen wij wie wel en niet fit genoeg is.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder