Warming-up Derde Divisie (zo): Lastige thuiswedstrijd voor Westlandia

Westlandia treft zondag nieuwkomer Unitas uit Gorinchem. Beide ploegen wonnen woensdagavond de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker en mogen nu uitkomen in het hoofdtoernooi. Trainer bij Unitas is Michel van Oostrum, hij maakte naam als veel scorende spits in het betaalde voetbal. In het noordoosten kennen ze hem vooral als ‘Mr. Emmen’.

Tekst: Willem Lenting

Cesco Agterberg (foto) heeft zijn debuut als hoofdtrainer bij Westlandia gemaakt. In Limburg werd het vorige week zondag een moeizame wedstrijd tegen Groene Ster, maar het leverde wel een punt op (0-0). Sinds mei 2019 is het niet meer voorgekomen dat Westlandia vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen bleef. Doelman Jack Morauw, de vervanger van de lang geblesseerde Edgar Leerdam, en zijn achterhoede hebben al 350 minuten geen treffers meer tegen gekregen. Afgelopen woensdag werd voor de KNVB-beker gewonnen van Hoogland (0-1). Zaterdagavond wachten de Westlanders met spanning de loting af voor het hoofdtoernooi. Gehoopt wordt er op een wedstrijd tegen een ploeg uit de top drie.

Bobby Haarms

Unitas is één van de oudere voetbalclubs van Nederland. Dit jaar bestaat de vereniging 123 jaar. De vereniging kende in deze 123 jaar vele hoogte- en dieptepunten, zoals die voorkomen in de geschiedenis van alle clubs met zo’n rijk verleden. In het seizoen 2019-2020 deed Unitas vanaf de eerste competitieronde mee om de prijzen en won het de eerste periode. Toen de competitie in maart in verband met het coronavirus werd stilgelegd, stond Unitas zes punten voor op nummer twee. Als gevolg hiervan promoveerde Unitas naar de Derde Divisie. Trainer bij Unitas is sinds dit seizoen Michel van Oostrum. Bij FC Emmen is van Oostrum met 178 doelpunten topscorer aller tijden en pakte ook twee keer de topscorerstitel van de Eerste Divisie. Als pupil was hij door scout Bobby Haarms naar AJAX gehaald. In het shirt van Telstar debuteerde hij in het betaalde voetbal. Belangrijke speler bij Unitas is Medhanie Redie Hadtermarium, geboren in Eritrea. In Nederland werd hij ontdekt door Kozakken Boys. Hij wil graag met Unitas promoveren naar de Tweede Divisie.

Wedstrijdformulier

Westlandia en Unitas speelden in 1988 voor het laatste een competitiewedstrijd in Naaldwijk tegen elkaar. De Westlanders verloren uiteindelijk met 0-2. De start van dit seizoen viel voor Unitas direct al in het water, want het veld bij Hercules was onbespeelbaar. De wedstrijd bij Blauw-Geel ging verloren. Thuis werden in drie wedstrijden maar liefst zeven punten gepakt. De overwinning op OSS’20 (4-2) vorige week staat nog ter discussie. Volgens OSS’20 stond één van de invallers niet op het wedstrijdformulier. De KNVB is bezig met een onderzoek. Doelman Edgar Leerdam en Brandan Vrede zijn, zoals bekend, na een knieoperatie pas aan het einde van het seizoen inzetbaar. De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen begint om 14.00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Jerome Vries uit Tilburg. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen vv Gemert.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder