Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Laten zien dat bekerverlies incident was”

Scheveningen ging vorig weekend onderuit bij titelkandidaat Katwijk. Zaterdag is regioclub Excelsior Maassluis te gast op Houtrust. In de laatste thuiswedstrijd speelde Scheveningen gelijk tegen Jong Sparta. Na de nederlaag van vorig weekend willen de Scheveningers nu weer graag drie punten aan hun totaal toevoegen.

Tekst: Ton Beije

Het uitduel tegen Katwijk heeft bij trainer John Blok (foto) gemengde gevoelens achter gelaten. ,,Laat ik vooropstellen dat ik de nederlaag terecht vond. Katwijk maakte als ploeg de beste indruk van de teams waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Door de schorsing van Robbert Susan kwam Marciano Mengering nu naast Ahmed El Azzouti te spelen. Dat gaf Katwijk nog meer aanvallende kracht. Toch vind ik dat we doelpunten onnodig weggaven op mentaal vervelende momenten in de wedstrijd. Verliezen tegen één van de beste ploegen van Nederland kan, maar we weten ook dat we beter kunnen. Helaas waren we zaterdag individueel, en als team, niet allemaal top en dan is het niet genoeg om zo’n ploeg te verslaan. Daarnaast zijn we ook nog steeds niet compleet waardoor we dingen soms ook niet kunnen oplossen zoals we zouden willen.”

Competitief

Toch ziet Blok ook goede elementen, die meegenomen worden naar het duel van komende zaterdag. Hij: ,,Wat we mee kunnen nemen is dat we gewoon aan een goede reeks bezig zijn. In al onze wedstrijden zijn we in ieder geval competitief geweest aan de tegenstander en lang in de wedstrijd geweest. Gezien de ploegen die we al hebben gehad is dat gewoon goed. Niemand bij ons heeft de polonaise gelopen na de eerste onverwachte winstpartijen en er raakt nu ook niemand in de war na een punt tegen Jong Sparta en verlies tegen AFC en Katwijk. Iedereen die de Jack’s League volgt, en de verhoudingen enigszins kent, zal niet gek opkijken van deze resultaten.”

Verschillen

De tegenstander van zaterdag, Excelsior Maassluis, pakte winst op Quick Boys, tankte dus zelfvertrouwen en zal scherp aan de strijd beginnen. Ook voor de ‘Schollekoppen’ weer tijd voor een driepunter te gaan. Blok: ,,Dat Excelsior Maassluis van Quick Boys wint is knap en geeft maar weer eens aan hoe klein de verschillen zijn. Natuurlijk is het altijd lekkerder starten na een winstpartij, maar ik kan me niet voorstellen dat een ploeg niet scherp aan een wedstrijd wil starten. Daarnaast heeft Excelsior Maassluis gewoon een goede en lastig te bestrijden ploeg.”

Lastig

Excelsior Maassluis is een ploeg die – net als Scheveningen – gewoon wil zorgen dat het zo snel mogelijk stevig in het linker rijtje staat. In ieder geval weg van de onderste plaatsen. ,,Maar dat geldt natuurlijk voor alle ploegen, maar nu al naar de ranglijst kijken heeft geen enkele zin. Er zijn pas 5 van de 34 wedstrijden gespeeld”, aldus John Blok, die een lastige wedstrijd verwacht. ,,Omdat Excelsior Maassluis niet alleen een goede en fitte ploeg heeft, maar ook 1:3:5:2 speelt. Dat is altijd lastig te bestrijden en vraagt ook tactisch iets van de spelers.”

Teleurstelling

Scheveningen liep deze week tegen een enorme teleurstelling aan. Verlies in de TOTO KNVB-bekerstrijd bij Barendrecht. Blok: ,,Dat kwam zeker als een onaangename verrassing. Scheveningen heeft juist een reputatie in de beker en de wedstrijd die we hebben gespeeld past ook niet in het beeld tot nu toe. We kunnen zaterdag gelukkig al snel laten zien dat dit een incident was, al zal de nare smaak van deze uitschakeling wel even blijven.”

Een extra reden voor de Houtrust-bewoners om zich te revancheren voor eigen publiek. ,,Dat het beter moet dan afgelopen dinsdag is duidelijk, maar ik  ga ervan uit dat onze spelers iedere wedstrijd  volle bak gaan”, kijkt Blok positief vooruit. Hij mist in ieder geval Barry Rog, Jari de Jong en Robbert van Koesveld. Kevin Gomez Nieto keert weer terug in de selectie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder