Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,TOGB niet te veel ruimte geven”

HBS treedt met een goed gevoel zondag aan tegen TOGB, dat een plaats hoger op de ranglijst staat. Dat heeft ook te maken met de knappe winst vorig weekend uit tegen Alcides.

Tekst: Ton Beije

Trainer Bas Steffens (foto) kijkt dan ook met genoegen terug op de trip naar Alcides. Hij: ,,Tegen Alcides pakten wij een verdiende overwinning en dat ook met goed veldspel. Dat maakte het voor ons de perfecte zondag.” En waar heeft Steffen van zijn ploeg dan het meeste van genoten? ,,De energie in de uitvoering van de beweging zonder bal. Hierdoor creëerden we uiteindelijk ook veel kansen”, laat hij desgevraagd weten.

Beleving

De tegenstander van zondag op sportpark Craeyenhout, TOGB, doet het goed. Het pakte de laatste twee duels de volle buit, een ploeg in vorm dus. Steffens: ,,TOGB heeft zeker een prima start van de eerste wedstrijden. Het is een team dat je niet te veel de ruimte moet geven om te voetballen, want dan kan het weleens een lastige middag worden. Ik verwacht een open wedstrijd met veel publiek en veel beleving in en buiten veld.”

Gevoel

Winst uit bij Alcides, daarvoor thuis gelijk. Het wordt dus tijd voor eigen publiek ook een driepunter te halen. ,,Tuurlijk willen we zondag ook graag winnen voor eigen publiek. We zijn na deze competitieronde ook een week vrij, dus ook voor dat gevoel is het belangrijk de komende twee weken.”

Helaas moet Steffens wel een rits spelers missen in dit belangrijke duel: Berend Kaster, Jim Roberti, Boris van den Berg, Leroy Klootwijk en Dustin van den Berg zijn namelijk niet inzetbaar.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder