Warming-up Derde Divisie (zo): Paul van der Zwaan: ,,Voetbal is geen jurysport”

vv UNA uit Veldhoven heeft twee punten meer dan Quick, maar verloor vorige week. De Haantjes wonnen op zondag van JOS Watergraafsmeer, maar dinsdag jl. werd voor de TOTO KNVB-beker verloren van Jack’s League club (Tweede Divisie) ASWH. Winnen in een uitwedstrijd zou zeer welkom zijn om het vertrouwen in een goed seizoen te versterken.

Tekst: Pieter Donath

Uitspanning na Arbeid (UNA) speelt op sportpark Zeelst in Veldhoven. De club heeft maar liefst twintig seniorenteams en werd opgericht in 1929. UNA verloor vorige week van Hercules met 4-1. Om 14.30 uur wordt afgetrapt in de wetenschap dat Quick bij winst UNA op de ranglijst passeert en zich stevig nestelt in de middenmoot. Er zal dus gescoord moeten worden in de wetenschap dat in de laatste vier wedstrijden slechts één keer werd gescoord, uit een penalty.

Frivoliteit

Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt terug op de wedstrijden tegen JOS Watergraafsmeer en ASWH en geeft zijn verwachting over de wedstrijd tegen UNA. Eerder gaf hij aan dat er onvoldoende frivoliteit in zijn ploeg was en dat scoren tijdens zijn zesjarig dienstverband nooit een probleem was bij Quick.

,,Het bekertoernooi is al geëindigd met een 0-1 verlies tegen ASWH. Pijnlijk omdat we wederom eigenlijk de bovenliggende partij waren, maar voetbal gaat om doelpunten maken en is geen jurysport. Dat is waar het momenteel aan schort. We scoren onvoldoende. We moeten echter gewoon doorgaan met werken en vertrouwen in elkaar houden.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen UNA en is centrumspits Frank van der Heiden er weer bij?

,,UNA is de volgende mogelijkheid om wel tot scoren te komen en daar gaan we ook vol voor. Helaas nog niet met Frank, die wel weer de veldtraining heeft hervat. Kai van Hese is wel weer aangesloten.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder