Ook Olympia en Meeuwenplaat maken overstap naar zaterdagvoetbal

Olympia is de derde club uit de eerste klasse B die besloten heeft het zondagvoetbal te verlaten. De Goudse club maakt gebruik van de mogelijkheid om horizontaal over te stappen in het seizoen 2022-2023. Tweedeklasser Meeuwenplaat volgt het voorbeeld van Olympia

Tekst: Roland van der Linden

Olympia noemt op haar website een aantal redenen voor de overstap. De uitholling van de zondagcompetitie is de voornaamste reden, waardoor de club nauwelijks nog gelijkwaardige tegenstanders uit de regio overblijven. De mogelijkheid om na de overstap niet onderaan de ladder te moeten beginnen, maar horizontaal te kunnen overstappen, maakt dit het juiste moment om over te stappen.

Overzicht

In de eerste klasse spelen op dit moment nog tien clubs uit West 2. ROAC speelt in de eerste klasse A de overige teams komen uit in 1B. Van deze clubs kondigden al eerder sv Den Hoorn en CVV Zwervers een overstap aan. Ook eersteklassers Legmeervogels (West 1), vv Heerenveen (Noord) en FVC (Noord) maken dezelfde beweging.

Ook vv Meeuwenplaat maakte bekend het zondagvoetbal te verlaten. Hiermee komt het aantal clubs uit de Tweede Klasse D op zes die de overstap gaan wagen. Een aantal clubs moet hun beslissing nog wereldkundig maken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder