Zaterdag 3A/C: Winst voor Blauw-Zwart en MVV’27 buitenshuis

In 3A won Blauw-Zwart het lastige uitduel bij Aarlanderveen met klein verschil. MVV’27 zegevierde ook al op vreemde bodem. FC Vlotburg kreeg met 1-2 klop. VDL moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Zuidland.

3e klasse A

In Aarlanderveen moest Blauw-Zwart aantreden tegen de gelijknamige vereniging. De Wassenaarse formatie kon met een 2-3 overwinning de thuisreis aanvangen. Bram Smit (2x) en Clemens Westgeest bezorgden trainer Jos van der Helm (foto) de victorie.

3e klasse C

MVV’27 kwam tegen FC Vlotbrug al na dertien minuten op een 1-0 achterstand. De ploeg uit Hellevoetsluis liet daarna de bezoekers voerballen en loerde vooral op de counter. Gescoord werd er verder niet in de eerste helft, waardoor bij rust de 1-0 nog steeds op het bord stond.

Vlak na de hervatting kwam MVV’27 met tien man te staan. Jan de Baat moest na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Halverwege de tweede helft kwam de club uit Maasland op gelijke hoogte door een treffer van Timo van Eijck. MVV’27 trok het duel zelfs naar zich toe. Een kwartier voor tijd bepaalde Lourens van Rooijen de eindstand op 1-2.

Voor VDL verliep de openingswedstrijd iets minder goed af. In Maasland schoot Rodney Remmerswaal op aangeven van Shabir Isoufi naar een 1-0 voorsprong bij rust. In de tweede helft voegde Remmerswaal nog een treffer toe aan het scorebord. Het was niet voldoende voor VDL. Zuidland kwam terug in het duel en nam een punt mee naar huis: 2-2.