Zondag 3A/4A: Half dozijn treffers ODB, hoofdrol Justin Aschman bij Voorschoten’97

||||||||||||

ODB kwam goed uit de startblokken in de derde klasse met een dikke overwinning op AVV Alphen. Ook lachende gezichten bij Voorschoten’97, dat HWD naar een nederlaag speelde. In de vierde klasse was Zuid West Den Haag veel te sterk voor FC Pretoria.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Franca Dobbe

3e klasse A

Voorschoten’97 opende de competitie overtuigend met 3-0 overwinning op HWD. Al in de eerste helft nam de formatie van trainer Denis Luhulima een 2-0 voorsprong. Justin Aschman nam beide treffers voor zijn rekening. Na de rust kreeg Aschman kans op een derde treffer, maar de Rotterdamse doelman stopte de bal door deze buiten het strafschopgebied met de handen te beroeren. De sluitpost kreeg de rode kaart voorgehouden. Even later werd het alsnog 3-0. Aschman voltooide zijn trilogie.

Uitgesteld

Voor DHL viel er weinig eer te behalen in het uitduel bij Sporting Leiden. De Delftse ploeg kreeg een 3-0 nederlaag te verwerken. Het duel tussen WIK en SVH werd uitgesteld na trieste omstandigheden bij de club uit het Zuiderpark.

Ambities

ODB maakte haar ambities meteen duidelijk. De Haagse ploeg speelde AVV Alphen naar een duidelijke nederlaag. Na negentig minuten spelen kwam een 6-0 eindstand op het bord. Desley Koegler nam drie doelpunten voor zijn rekening. Romano Charité was twee keer trefzeker. Ook Dennis Wille kon het doel vinden.

sv Madestein hield op eigen veld drie punten over aan de wedstrijd met Stompwijk’92. De thuisploeg bleef met 1-0 net aan de goede kant van de score. Maartje Martina was voor de rust trefzeker. In de tweede helft zette Stompwijk’92 alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar sv Madestein hield haar 1-0 voorsprong vast.

Derby

De Delftse strijd tussen SEP en Taurus eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. De studenten namen nog wel de leiding door een treffer van Thomas Landman in de elfde minuut. Acht minuten later had SEP al een 2-1 voorsprong te pakken door twee doelpunten van Marco van Blitterswijk.

Na de rust breidde SEP haar voorsprong uit door een eigen doelpunt van Taurus. Delvin Karjadi bracht de spanning terug in het duel (3-2), maar in blessuretijd gooide Jeffrey Heijmenberg het duel op slot: 4-2.

4e klasse A

Voor Zuid West Den Haag werd de openingswedstrijd een waar doelpuntenfestijn. Het Rotterdamse Pretoria werd geheel aan flarden geschoten. Nabil Laari scoorde vier keer in het duel dat in 11-2 eindigde. Ook Achraf Ikajouen (3x), Mohamed Bouhalaoua (2x), Mounir Madrouni en Amine el Moussaoui waren scherp in de afwerking.

FC Skillz (zo) kwam er niet aan te pas tegen Bolnes. De thuisclub was met 11-0 oppermachtig in het eerste competitieduel.

(Klik HIER voor meer foto’s van SEP-Taurus)