Ook Foreholte stapt over van zondag- naar zaterdagvoetbal

Het bestuur van Foreholte heeft na zorgvuldig beraad besloten om met ingang van het seizoen 2022-2023 met het standaard mannenteam (eerste elftal) uitkomende in de tweede klasse C van de zondagcompetitie, over te stappen naar de (tweede klasse) zaterdag. In het verlengde hiervan is ook besloten om met het tweede selectieteam de overstap te maken naar de zaterdag.

,,De belangrijkste reden is dat we als vereniging toekomstbestendig willen zijn. Foreholte is zowel gericht op prestatief als recreatief voetbal. Het aanbod van zondagvoetbal in West II loopt enorm terug en dit leidt tot een gebrek aan gelijkwaardige en interessante tegenstanders vanuit de regio. De reisafstanden naar competitiegenoten worden daardoor steeds groter”, aldus voorzitter Rogier Hoeijmans op de clubsite.

Argumenten

De afgelopen maanden is het bestuur in gesprek gegaan met diverse commissies om de consequenties van dit besluit te bespreken. Daarnaast zijn ook de leden uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan. Het bestuur heeft afgelopen week alle argumenten en mogelijke gevolgen zorgvuldig afgewogen, waarna dit besluit is genomen.

Aantrekkelijk

Bestuurslid Voetbalzaken Rob Schrama: ,,Het spelen in de tweede klasse zaterdag met veel regioverenigingen zal, zeker ook door de overstap van veel bekende clubs, een mooie competitie opleveren. Dat is aantrekkelijk voor spelers, staf en toeschouwers. De huidige selectie en de technische commissie zijn zeer enthousiast over de overstap naar de zaterdag.”

Om de overgang soepel te laten verlopen is een aantal aandachtspunten benoemd die in de komende periode verder uitgewerkt zullen worden.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder