Trainer Berry Smit van IJsselmeervogels levert contract in

Eerder dit seizoen besloot Marcel Koning uit eigen beweging per direct te stoppen bij derde divisionist Westlandia. Nu heeft Berry Smit (foto), trainer van tweede divisionist IJsselmeervogels bekend gemaakt zijn lopende contract als hoofdtrainer van de A-selectie met onmiddellijke ingang te willen beëindigen.

De 48-jarige Smit heeft aangegeven door zijn dagelijkse werk als uitvoerder in combinatie met zijn gezinssituatie, onvoldoende tijd beschikbaar te hebben om IJsselmeervogels uit de sportief moeizame periode te krijgen. Hij was maandag nog op de training aanwezig en heeft dezelfde dag zijn besluit aan het bestuur bekend gemaakt. IJsselmeervogels komt, net als regioclub Scheveningen, uit in de Tweede Divisie, tegenwoordig Jack’s League geheten.

Respect

Bij IJsselmeervogels betreurt men zijn besluit, maar er is ook respect. Erwin van der Lugt zegt daarover op de clubsite: ,,Het zegt wat over de mens achter de trainer Berry Smit hoe hij zich in deze situatie naar de club heeft opgesteld. Zonder te veel in detail te treden zijn we daar opnieuw positief in verrast. We wensen Berry daarom ook sportief, maatschappelijk en privé het allerbeste.”

Volendam

Smit kwam in de zomer van 2020 als hoofdtrainer naar IJsselmeervogels. Daarvoor was de Volendammer al 25 jaar actief als trainer binnen de dorpsgrenzen van zijn geboorteplaats, bij zowel FC Volendam (jeugdtrainer, hoofdtrainer beloftenteam, assistent-trainer eerste elftal) als RKAV Volendam (hoofdtrainer zondag 1, hoofdtrainer zaterdag 1).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder