Bestuur EMM’21 wil alsnog standpunt zondagvoetbal wijzigen

Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft de KNVB besloten om voor mannenstandaardteams, uitkomende in de eerste klasse of lager de mogelijkheid te bieden om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom.

Verenigingen kunnen tot 1 oktober 2021 aangeven met het eerste team met ingang van het volgende seizoen horizontaal te willen overstappen. Ook bij fusieclub EMM’21 heeft het  bestuur in samenspraak met selecties, spelersraden en Technisch Hart een aantal gesprekken hierover gevoerd. Hierbij was duidelijk dat de voorkeur was om op zondag te blijven voetballen.

Realiteit

Ook EMM’21 wordt echter de laatste drie dagen door de realiteit ingehaald. Van de 26 teams in West II zijn er de afgelopen drie dagen in totaliteit vijftien overgestapt naar het zaterdagvoetbal. Dit zijn veelal de regionale teams. Hierdoor is bij EMM’21ook twijfel ontstaan. Als belangrijkste onderliggende redenen gelden de uitholling van de competities op zondag en de als gevolg daarvan onaantrekkelijke competitie-indelingen. Deze indeling leidt tot veel grotere reisafstanden.

Spoedberaad

Om deze redenen houdt het bestuur vanavond (donderdag) een inloopavond waarop de leden en betrokkenen nader geïnformeerd zullen worden over deze mogelijke wijziging voor de club. Er zal ook ruimte zijn om opkomende vragen te stellen.

De club moet immers vandaag voor 24.00 uur hierover een definitief besluit nemen. De KNVB hanteert namelijk dat tijdstip als deadline voor overstappende verenigingen. Het bestuur van EMM’21 beseft dat het kort dag is, maar zo meldt men: ,,Wij worden door deze onverwachte omstandigheden daartoe gedwongen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder