Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Rijsoord niet onderschatten”

Zaterdag wordt de zesde speelronde in hoofdklasse A gespeeld. FC ’s-Gravenzande gaat op bezoek bij laagvlieger vv Rijsoord. Vorig seizoen toen de competitie vanwege het coronavirus abrupt werd afgebroken, wonnen de Westlanders in Ridderkerk met 0-3. Trainer Richard Middelkoop (foto) heeft een luxeprobleem want iedereen is fit.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande heeft vorige week voor een verrassing gezorgd, door met maar liefst 5-1 van koploper FC Rijnvogels te winnen. De Westlanders hadden in de eerste helft niets te vertellen. FC Rijnvogels kwam dus ook niet onverdiend op voorsprong. Maar in de tweede helft keerde dit volledig om. De ommekeer begon bij twee rake vrije trappen van Sander Koeleman. De koploper moest daarna verder met tien man en een sterk ’s-Gravenzande maakte daar gebruik van door FC Rijnvogels met een oorwassing terug naar huis te sturen. ,,Tegen de koploper drie punten pakken is goed voor ons zelfvertrouwen. Tijdens de wedstrijd tegen Achilles’29 verloren we juist twee zure punten. Van tevoren reken je niet op een 5-1. Eerst helft was niet goed van onze kant. Na rust hebben we het anders aangepakt en kwamen we mede door hun rode kaart terug in de wedstrijd. We hebben tegen FC Rijnvogels zes kansen gehad en maken er maar liefst vijf. Dat is super, want de eerste wedstrijden van het seizoen hadden we juist moeite om te scoren’’, aldus trainer Richard Middelkoop.

Opgericht

Zaterdagmiddag gaan de Westlanders op bezoek bij laagvlieger Rijsoord. Rijsoord is een voetbalverenging uit de wijk Rijsoord in Ridderkerk. De club is opgericht op 15 mei 1924 onder de naam “De Zwervers”. De naam Rijsoord is in 1937 aan de voetbalvereniging verbonden. De vereniging telt ongeveer 700 leden, waarvan 600 spelende. Rijsoordenaars worden in de volksmond ‘Kraaien’ genoemd. Drie jaar geleden werd Rijsoord kampioen van de eerste klasse C met 57 punten. Het seizoen daarvoor degradeerde de ploeg via de nacompetitie naar de eerste klasse. Vorige seizoen won FC ’s-Gravenzande in Ridderkerk met 0-3.

Probleem

,,Rijsoord is een ploeg die veel spelers mist. Trainer Sieme Zijm stapte tijden hun voorbereiding over naar PSV. Hun laatste twee wedstrijden tegen De Jodan Boys en DUNO hebben ze met maar één doelpunt verschil verloren. Scoren is het probleem bij hen. Bij Rijsoord lopen veel jongens rond die het bij andere clubs net niet hebben gereed. Tegen Rijsoord moeten wij het spel gaan maken en dat ligt ons vaak niet. Tegen ploegen zoals Achilles Veen en Feyenoord is het juist andersom en is het een kwestie van aanhaken. Ze staan na vijf wedstrijden nog steeds op nul punten. Winnen we zaterdag dan hebben we een gat geslagen met tien punten op Rijsoord, dat moet vervolgens voor rust gaan zorgen in de groep’’, kijkt trainer Middelkoop vooruit.

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Iedereen die bij ons de laatste weken geblesseerd was, is weer fit. Een paar zitten zaterdag al op de bank bij het eerste, de rest gaat mee met het tweede elftal om ritme op te doen. Nelson Bashir mag van de KNVB pas in oktober voor ons uitkomen. ’’ Het duel op Sportpark Rijsoord om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Xander Stoffer uit Loosdrecht. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een thuiswedstrijd tegen Poortugaal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder