Warming-up Hoofdklasse (zo): Mark Schuur (TOGB): ,,Ik verwacht aanvallend RKAVV”

RKAVV is zondag te gast bij TOGB in Berkel & Rodenrijs. Trainer Maurizio Ceccucci speelt met zijn ploeg het liefst met de punt naar voren in een 4-3-3 formatie. Afgelopen speelronde ging het team van RKAVV in blessuretijd onderuit tegen koploper Hoogeveen, terwijl het team beter was en meer verdiende.

Tekst: Ron Fruining

Trainer Mark Schuur (foto) heeft met TOGB een start die als prima bestempeld kan worden. De debuterend hoofdcoach verloor alleen de uitbeurt bij Be Quick 1887 en won de andere vier duels. Schuur en Ceccucci kennen elkaar goed, wisselen geregeld informatie uit en hebben qua voetbalopvatting overeenkomsten. Inmiddels houden tegenstanders van TOGB-rekening met de ‘jonkies van Schuur’ en wat gezien de huidige stand op de ranglijst niet vreemd is.

De ‘kemphanen’ Schuur en Ceccucci staan komende zondag op sportpark het Hoge Land met hun selecties tegenover elkaar. Reden om Mark Schuur in de voorbeschouwing naar zijn visie te vragen.

Is het een nadeel om tegen een bekende trainer-coach te spelen?

,,Het is geen nadeel om tegen een bekende te spelen. De trainers van TAC’90 en HBS zijn ook bekenden van mij. Persoonlijk vind ik het leuker om deze derby’s in de regio te spelen in plaats van tegen ploegen aan de andere kant van het land. Ook voor het publiek.”

Je gaat altijd uit van eigen kracht. Nu jullie aan de top van de ranglijst staan, zijn jullie ook de te kloppen ploeg. Verandert de plek op de ranglijst je wedstrijdbenadering?

,,De plek op de ranglijst verandert de wedstrijdbenadering niet. Het is boven verwachting deze plek op de ranglijst, maar we blijven met beide benen op de grond staan. De afgelopen twee wedstrijden hebben wij een goede eerste helft gespeeld en een mindere tweede. Ik vind het knap van de groep om ook die wedstrijden over de streep te trekken. Dat doen ze als team. Het gaat er nu om, om de volgende stap te zetten in de speelwijze.”

Wat verwacht je van RKAVV?

,,Maurizio ken ik als trainer die graag verzorgd voetbal wil spelen. Ik verwacht een aanvallend RKAVV dat ons snel onder druk wil zetten. Ik heb de beelden van afgelopen zondag bekeken van RKAVV tegen Hoogeveen. Aan de hand van die beelden hebben wij als staf een analyse gemaakt.”

Hoe blijf je de tegenstanders verrassen, te beginnen bij RKAVV?

,,Vanuit de analyse gaan wij bepalen waar onze kansen liggen. We maken een plan qua speelwijze, hoe wij de sterke punten van RKAVV kunnen ontregelen en die van ons kunnen benutten. Alles natuurlijk binnen onze eigen speelwijze met de daarbij horende spelprincipes.”

Zal er deze week nog contact zijn met Maurizio Ceccucci?

,,Er zal ongetwijfeld een appje of belletje passeren deze week. Zeker ook over het spelen op zondag. We hadden de wedstrijd graag zaterdagavond gespeeld, maar dat viel helaas niet te organiseren. Nu dus gewoon op zondag.”

De kantine van TOGB is tijdens de wedstrijd TOGB-RKAVV volledig geopend. Kijk voor de te hanteren toegangsmaatregelen op de website van TOGB.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder