Warming-up 3e Divisie (zo): Cesco Agterberg: ,,Gemert voetballende ploeg”

Westlandia treft zondag nummer drie Gemert. Gemert zal met weinig plezier terugdenken aan de laatste ontmoeting met de Westlanders. Kort voordat de competitie vanwege corona definitief zou worden stilgelegd verloor het thuis met 1-2. Cesco Agterberg (foto) beschikt over een fitte selectie.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia verloor vorige week in de slotfase van Unitas (3-4). Het doelpunt kwam door een fout in de verdediging. Even daarvoor maakte Melvin Vissers nog de gelijkmaker en hoopte Westlandia nog op een overwinning. Voor de rust benutte Can Memisoglu nog een strafschop en gingen de Westlandianen met een voorsprong rusten. ,,We hebben echt goed gevoetbald tegen Unitas. Normaal gesproken, als je drie keer scoort, pak je drie punten, maar helaas. We hebben kansen genoeg gekregen om meer dan drie keer te scoren. En dan is het zuur dat door een fout de punten meegingen naar Gorinchem. Dinsdagavond hebben we een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen ASWH (3-3). Het was een boeiend duel met wisselende spelbeelden. Ook heb ik jonge spelers aan het werk gezien om te kijken waar ze staan. Ik ben een trainer die bij elke club waar ik gewerkt hebt jonge spelers een kans geeft,’’ aldus trainer Cesco Agterberg.

 KNVB-beker

Gemert, opgericht op 15 oktober 1912, speelde jaren in de Hoofdklasse, veelal met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Door de geleverde prestaties mocht de club regelmatig deelnemen aan het landelijke toernooi om de KNVB-beker, waarin het mocht aantreden tegen betaald-voetbalclubs als FC Twente, MVV, Fortuna Sittard, VVV-Venlo, PSV en Helmond Sport. Tegen FC Twente werd gelijkgespeeld, maar uiteindelijk verloren in de sudden-death. In het seizoen 2009-2010 werd vv Gemert kampioen van de Hoofdklasse B en plaatste het zich voor de nieuwe Topklasse. Vervolgens werd het algeheel kampioenschap van de zondagamateurs behaald. Gemert was de sterkste in de poule met AFC uit Amsterdam en De Treffers uit Groesbeek. Gemert promoveerde in juni 2019 naar de Derde Divisie. De nummer twee van de hoofdklasse B was in de nacompetitie te sterk voor SDO en Staphorst.

Prima

De gasten zijn het huidige seizoen prima gestart en staan na zes duels op de derde plek met 12 punten. Vorige week speelde Gemert gelijk tegen Blauw Geel’38 (0-0). Belangrijke speler is Bram Jacobs. Jacobs speelt al vijf jaar voor Gemert. Eerder speelde hij vijf jaar in de jeugd van VVV. Jacobs schuwt de duels niet, zijn kracht ligt vooral in het voetbal van achteruit. Trainer is sinds drie jaar Reinald Boeren. Boeren moest vanwege een blessure op zijn 28e al stoppen met voetballen. Met RKVV Roosendaal klom hij in vijf jaar van de derde naar de eerste klasse. Met Rood-Wit St. Willibrord deed hij dat dat tussen 2014 tot 2018. Gemert zal met weinig plezier terugdenken aan de laatste ontmoeting met de Westlanders. Op 27 september van het vorig jaar ging Gemert, kort voordat de competitie vanwege corona definitief zou worden stilgelegd, op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Westlandia. Het betekende toen de eerste nederlaag sinds meer dan een jaar op eigen veld. ,,Ik heb de beelden van Gemert gezien. Het is een jonge ploeg waar veel voetbal in zit. Wij spelen weer thuis en kunnen de nederlaag van Unitas van ons afspelen. We hebben een leuke talentvolle groep. De Derde Divisie is een klasse waar iedereen van iedereen kan winnen.’’

Selectie

Cesco Agterberg, beschikt tegen Gemert over een fitte selectie. De wedstrijd begint op sportpark De Hoge Bomen om 14.00 uur. Scheidsrechter is Azeddine Atahiri uit Amsterdam. Volgende week speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen ADO’20.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder