Warming-up zondag 1B: Pittige tegenstander voor thuisspelende regioteams

Geen van de regioclubs in de huidige eerste klasse B zien wij volgend seizoen terug in het zondagvoetbal. DHC, sv Den Hoorn én VUC hebben besloten om na dit seizoen de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal.

Tekst: Ton Beije

Dat betekent, dat mocht DHC, sv Den Hoorn of VUC kampioen worden of zich plaatsen voor de nacompetitie, zij geen gebruik kunnen maken van promotie. Het is nu zaak voor alle drie de clubs om niet te degraderen. Dan spelen zij in ieder geval volgend seizoen op zaterdag in de eerste klasse.

Alleen sv Den Hoorn, dat al in een eerder stadium had aangegeven over te stappen, wist op de eerste competitiedag de volle buit te behalen. Het won met 1-5 bij ONA in Gouda. De formatie van trainer John Hage (foto) speelt nu voor eigen publiek tegen DOSKO, dat nipt won van VUC.

VUC treedt ook thuis aan aan Het Kleine Loo en ontvangt Spartaan’20. De Rotterdammers startten met een 1-1 gelijkspel tegen Hillegersberg. De derde vertegenwoordiger in de eerste klasse B, DHC, speelt ook een thuisduel. Arie van der Padt en zijn mannen zien Unitas’30 naar de Brasserskade in Delft komen. Een pittige tegenstander want het klopt een week terug Olympia met 3-0, terwijl DHC bij Sarto bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder