Zaterdag 3B: Verburch weer op schot, titanenstrijd FC Skillz-DWO onbeslist

||||||||||||||||||||||||||

Ook in de tweede competitieronde schoot Verburch met scherp. In Delft werd maar liefst met 3-6 van Ariston’80 gewonnen. Na het verlies van vorige week tegen FC Skillz (0-1) won Sportclub Monster nu wel. Quick Steps werd in een vervelend duel met 3-5 verslagen.

Tekst: Hans Kulk       |     Foto’s: Angelo Blankespoor & Hans Wüstefeld

KMD – DUNO

Geen winnaar zaterdagmiddag in Wateringen. Na een 1-0 ruststand (doelpunt Jesse de Waard) draaide DUNO in de tweede helft de rollen om. Sharad Ramautar (1-1) en Söner Turgut (1-2) leken voor drie belangrijke punten te gaan zorgen, maar KMD kwam in de blessuretijd alsnog langszij. Sam Haghighat schoot de verlossende 2-2 in de touwen.

DSVP – Lyra (foto’s Hans Wüstefeld)

Lyra is na twee duels nog zonder puntverlies. De ploeg van Pim van der Hoorn won in Pijnacker met 1-2 van DSVP. Halverwege stonden de bezoekers uit De Lier al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Sam de Hoed.  Kort na rust bracht Matthijs van Horssen de gastheren weer langszij: 1-1.

Jari van Dijk besliste met een schitterende treffer de wedstrijd in het voordeel van Lyra, dat nu samen met Verburch en Schipluiden de dans leidt in de derde klasse B.

Duindorp SV  – Naaldwijk

Duindorp SV leed in Scheveningen wederom een nederlaag. Na de 8-0 afstraffing bij Verburch, vorige week, werd nu van Naaldwijk verloren (1-3). De gastheren mochten halverwege nog hopen op meer, aangezien de balans op dat moment nog in evenwicht was (1-1), maar kwamen uiteindelijk van een koude kermis thuis. Voor de bezoekers scoorden Floris Groot (tweemaal). Namens Duindorp sv was Ricardo van Gorsel trefzeker.

Quick Steps – Sportclub Monster (foto’s: Angelo Blankespoor)

Een duel aan de Nijkerklaan waarin werkelijk alles zat. Doelpunten, strijd, maar ook vervelende incidenten. Desley Rodenburg, spelend voor Quick Steps, de ploeg van Eki Korte, werd zelfs met een rode kaart van het veld gezonden.

Halverwege hadden de natgeregende supporters al zeven doelpunten gezien, drie voor Quick Steps en vier voor sc Monster. De zeer fysiek spelende Westlanders maakten na de pauze nog een vijfde treffer. Voor de thuisploeg waren Gino Kos, Robbie Boere en Jeremy Keus trefzeker, voor het elftal van Marco Meijer scoorden Jordy van Manen, Ruben de Groot, Tijmen van der Arend, Bink Brabander en Ersin Korkmaz.

Schipluiden – sv Loosduinen

Na twee speelronden staat de teller voor Schipluiden op zes, die van sv Loosduinen op nul. In de geboorteplaats van cabaretier René van Meurs, die in zijn voorstellingen nog wel eens over de duels tegen sv Loosduinen sprak, wonnen de Schipluidenaren met 3-2. De ploeg van Peter Barendse zag Schipluiden na 27 minuten op 1-0 komen maar een minuut later schoot Kris Flinterman al de 1-1 binnen. Met die stand gingen de ploegen aan de thee. sv Loosduinen zag vervolgens een goed resultaat in rook opgaan doordat de gastheren van 1-1 naar 3-1 uitliepen. Zeven minuten voor tijd bracht Beau van der Toorn de spanning nog wel even terug (3-2), maar verder dan dat kwamen de Peenbuikers niet. Voor de thuisclub waren Bob Knijnenburg, Nathan Hoek en Chris van Beurden (hij scoorde uit een strafschop) doeltreffend.

FC Skillz – DWO

Op sportpark Zonneveld speelden twee ambitieuze clubs tegen elkaar. Nieuwkomer FC Skillz versus DWO uit Zoetermeer. Een duel dat vooraf door velen bestempeld werd als topper in 3B. De ploegen hielden elkaar na een 0-0 ruststand uiteindelijk ook daarna in evenwicht: 1-1.

Was het een passionele wedstrijd? Nee, althans niet tot twintig minuten voor tijd. In die laatste twintig minuten werd Marwan Moradi, speler van DWO, met rood van het veld gestuurd. Maar ondanks een man minder kwam de ploeg van Edmund Vriesde wél op een 0-1 voorsprong. Uit een counter scoorde Frederick Baromeo. Nadat ook FC Skillz met tien man kwam te staan, Kailash Nandkoermarsing viel geblesseerd uit en er niet meer gewisseld kon worden, coach Oussama Bekkaoui had namelijk al zijn wissels verbruikt, kwamen de gastheren in de laatste minuut van de wedstrijd alsnog langszij. Aimen Said benutte een strafschop: 1-1.

Ariston’80 – Verburch

Verburch is de competitie uitstekend gestart. Na de 8-0 tegen Duindorp SV werd nu in Delft Ariston’80 ruim verslagen. Na een 2-3 ruststand wonnen de Poeldijkers uiteindelijk met 3-6. Veertien doelpunten uit twee duels, niet verkeerd voor de ploeg van John Zuijderwijk. Tot 2-2 hielden de elftallen elkaar nog in evenwicht, maar vanaf dat moment waren de bezoekers de bovenliggende partij. Dave Zwinkels (2), Vince van de Knaap (2), Shashi Karia en Shane Bruinen scoorden voor Verburch, terwijl Jorge Bonekamp (2) en Huub Steeghs namens Ariston’80 raakschoten.