Zondag 3A/4A: Voorschoten’97 en sv Madestein nog zonder puntverlies

WIK won met ruim verschil van HWD in Rotterdam. Voorschoten’97 was Taurus nipt de baas en boekte haar tweede zege op rij. Ook sv Madestein won voor de tweede keer. Nu moest Alphen eraan geloven. sv Erasmus was in de vierde klasse te sterk voor Bolnes.

3e klasse A

Taurus en Voorschoten’97 speelden een leuk duel met veel energie. Voorschoten’97 had veel balbezit, maar speelde een te laag baltempo. De bezoekers konden profiteren van slordigheidsfoutjes bij Taurus en gingen de rust in met een 0-2 voorsprong door treffers van Rick Maas en Justin Aschman. Taurus kwam na de hervatting prima uit de startblokken en stond binnen een kwartier door doelpunten van Camiel Hildenberg en Milan van Roessel weer op 2-2. Taurus had haar twee wissels al gebruikt en de vermoeidheid sloeg toe bij de studenten. Uit een vrije trap schoot Rick Maas vanaf de rand van het strafschopgebied toch nog de 2-3 voor Voorschoten’97 binnen, dat op zes punten uit twee duels kwam.

Treurnis

Dit geldt ook voor sv Madestein dat vorige week Stompwijk’92 verraste en nu Alphen in treurnis op het veld achterliet. Bij rust hadden beide teams het net nog niet kunnen vinden. Na de thee wist sv Madestein afstand te nemen van Alphen. Roel Brute en Alvio Sims bepaalden de eindstand op 0-2.

WIK nam het in Rotterdam op tegen HWD. De club uit het Zuiderpark schoot een half dozijn treffers binnen. HWD kon de eer niet redden. Paulo Barros (2x), Joey Doorschodt, Rewensly Bonafati, Mohamed Oueslati en Mike Bos waren trefzeker voor de ploeg van trainer Geoffrey van Loenen (foto).

Succesvol

DHL had voor rust de wedstrijd met ODB al beslist. Uit een hoekschop was Sem Brinkers doeltreffend en Du’Aine Rivers rondde een goed uitgespeelde aanval van DHL succesvol af. In de tweede helft verdedigde DHL haar 2-0 voorsprong met succes door het achterin goed dicht te houden. Vanuit een aantal goede uitbraken probeerde de Delftse club nog een derde treffer te scoren, maar het bleef bij 2-0.

SVH was Sporting Leiden net te slim af. Na een 1-0 ruststand werd het duel met een 2-1 victorie afgesloten. Een goed spelend SVH kon voor rust maar één doelpunt maken. Alleen Jodin Batius kon het net vinden. Wesley Schouten schoot nog tegen de paal. Na rust kwam Sporting Leiden op gelijke hoogte. SVH herpakte zich en kon in de laatste minuut via Lamar Mauris toch nog een 2-1 zege pakken.

4e klasse A

sv Erasmus had tegen Bolnes even de tijd nodig om de eerste treffer te maken. Na wat gemiste kansen kon Dylan Passchier na 25 minuten de 1-0 aantekenen.  sv Erasmus kwam na een overtreding op een doorgebroken speler met tien man te staan. Niet veel later stonden er nog maar negen spelers van sv Erasmus op het veld na een handsbal en een sliding. Het deerde de ploeg blijkbaar niet. Met negen man kwam de formatie van trainer Peter Hartgring op 2-0. Vlak voor rust scoorde Marnix Hermans uit een strafschop.  Na de rust schoot sv Erasmus uit haar slof en liep weg naar een 7-0 overwinning. Mohammed El Morabit (3x), Marnix Hermans en Dylan Passchier waren trefzeker. Joshua Vonk en Germaine Sint-Jargo kregen van arbiter Manuel Uijtewaal de rode kaart voorgehouden.

Het duel tussen FC Skillz en Zuid West DH werd gestaakt in de rust. De score was op dat moment al opgelopen naar 0-18. Voor de thuisclub was het toen wel genoeg en wilde het duel niet verder uitspelen.