Derde Divisie (zo): Westlandia geeft in blessuretijd voorsprong uit handen

Weer moest Westlandia met een gelijkspel genoegen nemen. Een in de eerste helft verworven voorsprong, leek de formatie van Cesco Agterberg over de streep te trekken, maar diep in blessuretijd werd een kopbal van Gemert uit een hoekschop Westlandia alsnog fataal. In plaats van drie punten, moest de groenwitten nu genoegen nemen met één punt.

Tekst: Ton Beije

In de aanvangsfase geen gevaarlijke acties voor beide doelen. Na twintig minuten spelen ontstond het eerste kansje voor Westlandia. Can Memisoglu mikte echter naast, dus ging dat feestje voor de gastheren niet door. Vervolgens zagen de Naaldwijkse supporters een prima schot van Anwar Beeldstroo, maar doelman Stefan Tielemans van Gemert redde fraai.

Lob

Toch kwam Westlandia op voorsprong. Een goede steekpass op Jedsel Markes (foto), werd door de Naaldwijkse aanvaller via de binnenkant van de paal knap afgemaakt: 1-0. Aan de andere kant mocht Westlandia niet klagen, dat een lobje over doelman Jack Morauw maar net naast het doel verdween. Nog voor de pauze kreeg Westlandia nog een enorme kans om de marge te verdubbelen, maar Jedsel Markes, die alleen op doelman Tielemans mocht afgaan, zag zijn inzet in het zijnet belanden.

Rebound

In de tweede helft weer een mogelijkheid voor de thuisploeg om te scoren. Na een schot van Melvin Vissers kon de doelman de bal niet onder controle krijgen, maar Westlandia profiteerde niet in de rebound.

Druk

In het verdere verloop van de tweede helft kwam Gemert opzetten en zette de ploeg van trainer Cesco Agterberg onder druk. De defensie van Westlandia gaf echter geen krimp. Toch ging het alsnog mis voor de Naaldwijkers. In de zesde minuut van de extra tijd mocht Gemert nog een hoekschop nemen, waarbij zelfs doelman Tielemans mee naar voren kwam. Uit die hoekschop kopte Yentl Meyssen de bal langs Jack Morauw en bezorgde daarmee zijn ploeg een niet meer verwacht punt: 1-1. Westlandia moest teleurgesteld de kleedkamer opzoeken.