Zaterdag 1A: Fraaie streekderby tussen sv Honselersdijk en Forum Sport

In het oog in 1A springt zaterdag de streekderby tussen sv Honselersdijk en Forum Sport op sportpark De Strijphorst. Sv Nootdorp gaat op bezoek bij Zwaluwen’30 en ook Die Haghe speelt buitenshuis. In Amsterdam is AFC de opponent. VELO is gastheer van Argon.

Tekst: Ton Beije

Sv Nootdorp heeft iets goed te maken na het 1-2 verlies van vorige week in eigen huis tegen WV-HEDW. De ploeg van trainer Marco Jalink gaat een visite afsteken bij Zwaluwen’30, dat net als de Nootdorpers drie punt3en heeft verzameld.

Nul

Die Haghe staat nog op de hatelijke nul. Voor trainer Pieter Jongmans dé kans daar iets aan te doen. De Ockenburgh-bewoners spelen in Amsterdam tegen het eveneens nog puntloze AFC. Geen gemakkelijke opgave. sv Honselersdijk staat ook nog op nul punten. Trainer André Lourens (foto) zou daar graag verandering in brengen en zeker tegen de hem bekende tegenstander van zaterdag Forum Sport, waar hij jaren heeft gewerkt. Het duel van de Voorburgers vorige week uit tegen Argon werd gestaakt vanwege een ernstige blessure bij een speler van de tegenpartij.

Derby

VELO, dat bij Valken’68 een punt weghaalde, startte de competitie thuis met winst, en wil ook zaterdag de drie punten in eigen huis houden. Laagvlieger Argon moet de te kloppen ploeg zijn. Voorschoten’97, dat een week terug de eerste driepunter binnenhaalde (3-2 winst op sv Honselersdijk) mag weer op het eigen sportpark Adegeest aantreden. Nu is het sterk Valken’68 de tegenstander. Voorwaar een mooie derby!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder