Warming-up hoofdklasse (zo):  Zwarteveld (TOGB): ,,Uitgaan van eigen kracht”

|

De selectie van TOGB heeft in speelronde 7 weer een verre uitwedstrijd. Het keurkorps van Mark Schuur speelt zondag in Emmen tegen de amateurs van vv Emmen. Waar TOGB in de eerste 6 duels 13 punten verzamelde en keurig op plek twee staat, behaalde opponent vv Emmen slechts 2 punten, waardoor het op plaats vijftien staat.

Tekst: Ron Fruining

Het tweede punt werd afgelopen speelronde door vv Emmen in blessuretijd veiliggesteld uit bij Alcides. TOGB kwam in de tweede helft knap terug van een 0-2 achterstand. Tegen het stugge en volwassen RKAVV was er zelfs zicht op de drie punten, maar paal en lat stonden succes in de weg.

vv Emmen (Voetbal Vereniging Emmen) is een amateurvoetbalvereniging uit Emmen opgericht op 21 augustus 1925. De voetbalclub begon onder de naam Noordbarge Emmen Combinatie (NEC). In 1927 veranderde NEC de naam in voetbalvereniging Emmen, zoals de club nu nog steeds heet. Uit de club ontstond profvoetbalclub FC Emmen, waar huidig TOGB-assistent trainer Roland Bergkamp onder contract heeft gestaan. De huidige vv Emmen selectie staat onder leiding van trainer-coach Kevin Waalderbos.

Gras

vv Emmen speelt op Sportpark Meerdijk haar thuiswedstrijden op echt gras. Bovendien is het hoofdveld een relatief klein veld. De staf van TOGB zal in de voorbereiding op het duel zeker aandacht besteden aan deze factoren. Met doelman Moreno Zwarteveld (foto boven) en verdediger Younes Assaih blikken we vooruit op het komende duel.

Komende speelronde staat er een lange busreis op de rol voor de uitbeurt tegen vv Emmen. Wat weet je van de tegenstander vv Emmen?

Assaih: ,,Persoonlijk weet ik niet veel van de ploeg af, maar voor mij maakt het ook niet veel uit. Ik ben er zelf van overtuigd dat wij het de tegenstanders heel moeilijk kunnen maken, wanneer wij van onze eigen kracht uitgaan.”

Zwarteveld: ,,Zeker een lange busreis aanstaande zondag. Over de ploeg zelf weten we niet heel veel, maar dat komt omdat we pas zes wedstrijden onderweg zijn. We gaan iedere wedstrijd weer uit van onze eigen kracht, dus wie de tegenstander ook is maakt voor ons niet uit.”

Jullie spelen komende zondag op echt gras. Gezien de vele regen van de afgelopen dagen kan het een nadeel zijn. Hoe schat jij dit in?

Zwarteveld: ,,Ja ik denk dat de regen zeker wat met het veld in Emmen heeft gedaan. Al hopen we natuurlijk, dat het de aankomende dagen droog blijft. Gras hoeft voor ons geen nadeel te zijn, omdat wij ons eigen spel ook op natuurgras kunnen spelen.”

Assaih: ,,Zowel vv Emmen als wij zullen er ongetwijfeld last van hebben, maar dat neemt niet weg dat wij ons eigen spel spelen. Dan moet het niet veel uitmaken op welk veld wij spelen. Dat ligt immers buiten onze cirkel van invloed. Waar wij wel invloed op hebben, is hoe wij de wedstrijd benaderen en hoe wij de wedstrijd zullen ingaan. Dat zit gelukkig wel goed bij ons team.”

Jullie kwamen afgelopen zondag knap terug van een 0-2 achterstand. Wat is de kracht van jullie team dit seizoen om dit te kunnen doen?

Assaih: ,,Wij als team hebben veerkracht getoond en de 0-2 omgebogen naar de 2-2. Wat onze kracht is, dat wij een jong gretig team hebben dat voor elkaar door het vuur gaan. Natuurlijk, elk team heeft mindere momenten in een wedstrijd, maar wij laten ons hoofd niet hangen als het tegen zit en geven 100% tot het einde.”

Zwarteveld: ,,Wij hebben een jong en gretig team. Dat is naar mijn mening dan ook onze kracht. We zijn conditioneel erg sterk en kunnen veel energie leveren tijdens de wedstrijd. Als we dit kunnen volhouden kan het nog een heel mooi seizoen gaan worden.”

Ben je tevreden over je eigen prestatie?

Zwarteveld: ,,Op het foutje na van afgelopen zondag, ben ik zeker tevreden over mijn eigen prestaties. Ik voel me echt een onderdeel van het team. Iedereen in de selectie heeft zijn eigen rol in ons team en dat is waarom wij elkaar aanvullen, wat ons zo hecht maakt als groep.”

Assaih: ,,Ik ben zeker tevreden over mijn eigen prestaties tot nu toe en hoop steeds belangrijker te worden voor het team. Ik doe mijn best, zodat het met de week beter zal gaan. Er blijven altijd verbeterpunten, maar daar loop ik niet voor weg. Daar werk ik doordeweeks op de training en daarbuiten hard aan en probeer zo de stijgende lijn door te zetten.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder