Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci: ,,Niet onnodig doelpunten weggeven”

De Zouaven uit Grootebroek (Noord-Holland) komt zondag naar Leidschendam. In de laatste twee wedstrijden scoorde de ploeg uit Noord-Holland maar liefst elf keer. Ook RKAVV scoort gemiddeld twee keer per wedstrijd en wil aantrekkelijk spelen. Voor de toeschouwers dus een wedstrijd (aanvang 14.00 uur) om naar uit te kijken op de altijd sfeervolle Kastelenring.

Tekst: Pieter Donath

Trainer Maurizio Ceccucci is nog steeds teleurgesteld over de laatste twee wedstrijden waaruit slechts één punt werd behaald (Hoogeveen 3-4 en TOGB 2-2). ,,Ondanks dat het de bovenste ploegen waren geven we onnodig te veel weg. Dat moet en zal ik eruit krijgen! Zondag zal dat niet makkelijk zijn tegen de Zouaven dat TAC’90 (4-0) en Alcides (7-1) gewoon met dikke nederlagen naar huis heeft gestuurd. Daarnaast gaan we natuurlijk ook weer voetballen om het publiek te vermaken, maar nu wel met resultaat.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen TOGB?

,,Wij hebben het een uur goed volgehouden waarin wij op een 0-2 voorsprong kwamen. Ik was best tevreden over de uitvoering. Helaas waren wij niet fit genoeg om het vol te houden. TOGB drong aan en veranderende van formatie. In de laatste 25 minuten hebben wij te veel de lange bal gespeeld omdat we niet meer het vermogen hadden om te voetballen. Dat wijd ik voor een groot deel aan fitheid. Als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd, dan hadden we waarschijnlijk verloren. Dus mag je concluderen dat een gelijkspel toch wel terecht is ondanks de teleurstelling na 0-2 voorsprong.”

RKAVV speelde met vier niet fitte spelers. Was dit incidenteel?

,,Van een aantal spelers is het verklaarbaar en dus moeten we daar niet over zeuren. Helaas valt onze aanvoerder, Robin Steffens (foto), al in de vijftiende minuut uit en Yani Bouras gaat al na drie minuten zwaar door zijn enkel. Die spelers gaan we een aantal weken missen, dus mag ik hopen dat dit incidenteel is.”

De Zouaven scoort drie doelpunten gemiddeld per wedstrijd. Wordt jullie speelwijze aangepast?

,,Nee, in de speelwijze kun je wel nuances maken en dat zullen we naar aanleiding van de analyse van de tegenstander ook doen.”

Welke spelers zijn niet fit en dus niet inzetbaar?

,,Dat zijn er een aantal waaronder Robin Steffens en Yani Bouras, maar ik vind het belangrijker om te kijken wie er wel zijn. Net als vorige week geeft deze situatie weer kansen aan anderen om zich te profileren.”