Warming-up 3e Divisie (zo): Lastige uitwedstrijd voor Westlandia

Westlandia treft zondag nummer twaalf op de ranglijst: ADO’20. Twee jaar geleden speelden beide ploegen voor het laatst tegen elkaar en wonnen de Westlanders met 3-1. Technisch Manager Marko van der Knaap heeft zijn contract met twee jaar verlengd.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia heeft zondag diep in blessuretijd twee punten verspeeld. De Naaldwijkse ploeg speelde 1-1 gelijk tegen Gemert. In de eerste helft kwam Westlandia dankzij een doelpunt van Jedsel Markes (foto) op een 1-0 voorsprong. Na rust hadden de Brabantse gasten de overhand. Yentl Meyssen maakte in de 96ste minuut de gelijkmaker. Dat was al voor het tweede keer op rij dat de Westlanders in de laatste minuut punten verloren.

ADO’20

ADO’20 is opgericht op 15 mei 1920 en was jarenlang de grootste voetbalvereniging van Nederland. De afkorting ADO staat voor Aanhouden Doet Overwinnen. Belangrijke speler bij ADO’20 is Daan Boerlage. Negen jaar speelde hij in de jeugdopleiding van AZ. Drie seizoenen speelde hij aansluitend voor SC Cambuur. Blessureleed doorkruiste een langere profvoetballoopbaan. Trainer bij de ploeg uit Heemskerk is sinds december 2019 Roy van der Mije. Van der Mije is voetballer geweest bij AJAX (jeugd), AZ, Heracles en FC Omniworld. Beide teams hebben in het verleden op hoofdklassenniveau vaak de degens met elkaar gekruist. Vanaf 2008 stonden de groen-witten en de superezels zestien keer tegenover elkaar. Zesmaal gingen de drie punten mee naar Naaldwijk. Evenzoveel keer was de winst voor de “superezels”. Op 24 november 2019 was het laatste onderlinge treffen en wonnen de Westlanders met 3-1. De grootste nederlaag van Westlandia vond plaats in 2011-2012. De Superzels zegevierden toen met 6-1. De grootste overwinning voor de groenwitten viel te noteren in 2008-2009: 0-4. ADO’20 en Westlandia hebben allebei negen punten na zeven wedstrijden. Bij winst staat Westlandia netjes in de middenmoot.

Selectie

Cesco Agterberg, beschikt tegen ADO’20 over een fitte selectie. De wedstrijd begint op Sportpark De Vlotter om 14.00 uur. Scheidsrechter is Stan Teuben uit Apeldoorn. Volgende week speelt Westlandia een thuiswedstrijd tegen VV UNA uit Veldhoven.