Zaterdag 4D: FC Zoetermeer haalt hard uit naar SDV

De regioclubs in de vierde klasse D hadden een buitengewoon succesvol weekend. SVO Buytenpark boekte haar eerste overwinning. FC Zoetermeer liet geen spaan heel van SDV en BSC’68 heeft nog geen punt verspeeld.

Halverwege de eerste helft bracht Jelle Verhoef BSC’68 tegen Zestienhoven op 1-0 met een fraaie omhaal.  Guido de Peinder verzuimde om de voorsprong verder uit te breiden en ook een hard schot van Lody Dijkhuizen leverde geen doelpunt op. Ook na rust bleef BSC’68 kansen missen en kwamen de Rotterdammers terug tot 1-1. Uit een mooie aanval scoorde Guido de Peinder alsnog de 2-1. In de 84e minuut leverde een overtreding van een speler van Zestienhoven direct rood op. Vier minuten later mocht opnieuw een speler van de bezoekers vertrekken en mocht BSC’68 aanleggen voor een strafschop. Jelle Verhoef bepaalde van elf meter de eindstand op 3-1.

Afstand

Al in het eerste half uur had FC Zoetermeer ruim afstand kunnen nemen van tegenstander SDV. Het bleef bij een benutte strafschop van Jelle Hak. Pas vlak voor rust kon Djamil el Messaoudi de 0-2 aantekenen. In de tweede helft was het prijsschieten voor de Zoetermeerders. Al snel werd een 6-0 voorsprong genomen. De bezoekers bleven daarna voetballen en wonnen uiteindelijk met 0-11 dankzij een goede teamprestatie. Emre Terlemis, Jelle Hak (3x), Dennis Wareman, Djamil el Messaoudi (3x) en Mathijs Kox waren trefzeker. El Messaoudi zorgde niet alleen voor vier doelpunten, maar had met vijf assists een heel belangrijk aandeel in het duel.

Driepunter

In het uitduel bij Swift Boys kon SVO Buytenpark haar eerste driepunter noteren. Arthur Krijgsman tekende in de eerste helft voor de 0-1. Na de doelwisseling was Krijgsman opnieuw trefzeker. Youness Ktitu zorgde met zijn doelpunt voor een veilige 0-3 voorsprong. Swift Boys scoorde nog wel een keer, maar daar bleef het bij. Timo van Leeuwen kon daarna een strafschop niet verzilveren voor de ploeg van trainer Ger Fens (foto), waardoor de eindstand 1-3 werd.