Zaterdag 2C: Westlandia pakt drie punten ten koste van Kagia

In Naaldwijk bleef Westlandia aan de goede kant van de score tegen Kagia. De Westlanders namen na de rust een 1-0 voorsprong, maar zagen de club uit Lisserbroek op gelijke hoogte komen. Met nog elf minuten te spelen greep de ploeg van Theo Verbeek (foto) alsnog de winst: 2-1.

Op Sportpark De Hoge Bomen boden Westlandia en Kagia de toeschouwers een leuke openingsfase met kansen aan beide kanten. De spanning bleef in het duel. Westlandia had wat meer aanvallende impulsen, maar moest letten op de gevaarlijke uitbraken van de tegenstander. Na iets meer dan een half uur spelen wist Ricardo van der Zalm Tim van der Voort te vinden, maar zijn schot leverde niets op.

Succesvol

In de tweede helft was het al snel raak voor Westlandia. Uit een combinatie met Tim van der Voort kon Lars van den Berg succesvol afronden: 1-0. Na dik een uur spelen zag Roy van Beek zijn schot net over het doel gaan. Zeven minuten later kwam Mike Vijverberg alleen voor de doelman, maar zijn schot was te zacht. Uit de counter kon Jazz Prins de gelijkmaker aantekenen.

Westlandia greep toch nog de drie punten. In de 79e minuut werd een voorzet van Roy van Beek door een verdediger van Kagia hard het eigen doel in gewerkt en mocht Westlandia de drie punten bijschrijven: 2-1.