Zaterdag 2C: Opluchting bij DSO-staf, Stojan Cekic ‘man of the match’

|||||||||||||||||||||||

Het duel tussen Te Werve en DSO werd pas in de slotfase beslist door twee doelpunten van invaller Stojan Cekic. Cekic was twee weken geleden ook al de ‘man of the match’ met zijn beslissende treffer, alleen toen moest hij voortijdig het veld verlaten met twee gele kaarten. In dit duel tegen Te Werve ging die eer naar zijn medespeler Diosmell Heijgen, die door arbiter Ivar Gieles naar de kleedkamer werd gestuurd. Alle gele kaarten die de Zoetermeerse ploeg kreeg werden gegeven wegens aanmerkingen op de leiding.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De eerste kans van de wedstrijd was voor DSO, een diagonaal schot van Sahr Kabuta ging rakelings naast het aluminium. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de zijlijn belandde bij Laughter Oti-Bonsu, die vrij kon inkoppen: 1-0. De ervaren doelman Sven Wolfsheimer was kansloos.

DSO kreeg hierna een aantal kansen maar schoten van Tim Lamboo, Pepijn de Pagter en Wesley Vaes troffen geen doel. Op slag van rust ontstond een klein opstootje nadat Faysal Amaziane naar de grond ging met een hoofdblessure. Doelman en aanvoerder Sven Wolfsheimer ging verhaal halen bij de scheidsrechter, maar werd door de leidsman wegens aanmerkingen op de leiding terecht gewezen. DSO had in de eerste helft zeker tachtig procent balbezit, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Ruststand bleef hierdoor 1-0 voor de thuisploeg.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, veel balbezit voor DSO en een agressiever spelend Te Werve. In de tiende minuut van de tweede helft kwam DSO dan toch langszij. In een actie voor het doel passeerde Jurian Koevoets Te Werve-doelman Jay Veerman: 1-1. Met nog zo’n tien minuten te spelen liep DSO-speler Diosmell Heijgen tegen zijn tweede gele kaart aan en moest het veld verlaten. Omdat hij weigerde het veld te verlaten en hierdoor enig tumult ontstond, besloot scheidsrechter Gieles de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na tien minuten verschenen de ploegen weer op het veld om de wedstrijd uit te spelen. DSO moest door de rode kaart van Heijgen met tien man de wedstrijd uitspelen. De inmiddels ingebrachte Stojan Cekic scoorde kort na de hervatting de 2-1. In de slotfase was het opnieuw Stojan Cekic die de wedstrijd definitief in het slot gooide. En zo is Cekic in twee wedstrijden van grote waarde geweest voor de ploeg van de Zoetermeerse trainer Bert de Best.