Zaterdag 1A: Die Haghe knokkend naar gelijkspel tegen AFC

Met Sebastiaan van der Starre en Junior Nelson Quarty had trainer Pieter Jongmans (foto) weer twee spelers ter beschikking die met hun tomeloze inzet ook het vuurtje bij de andere spelers konden aansteken. En dat lukte. De vechtlust was weer terug en dat bracht Die Haghe het eerste punt in deze nog jonge competitie. Bij Die Haghe ontbraken nog altijd sterkhouders als Sander de Jong, Sami Aoulad Said, Blnd Ahmed en Noa de Jong. Chico Mulder was weer fit genoeg om te starten als wisselspeler.

Tekst: Kees de Groot

Op het werkelijk prachtige complex van AFC startten beide ploegen furieus. Al binnen dertig seconden brak Sebastiaan van der Starre door en leek voor de 0-1 te gaan, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en AFC-doelman Dayen Gentenaar kon gemakkelijk de bal oprapen. AFC antwoordde direct in dezelfde minuut en nu moest Die Haghe-doelman Bas Drost ingrijpen. AFC had in die beginfase duidelijk het initiatief, maar Die Haghe loerde op snelle uitbraken.

Opsteker

Na een vrije trap van Die Haghe kwam AFC er heel snel uit, maar het was aanvaller Sebastiaan van der Starre die zijn verdediging een handje kwam helpen. In de dertiende minuut verdedigde Phiras Chehoudi goed mee en veroverde de bal op zijn tegenstander. Hij zag en vond Sebastiaan van der Starre, die beheerst de 0-1 achter de AFC-doelman schoot. Een mooie opsteker voor Die Haghe. AFC probeerde aan te zetten, maar Die Haghe behield steeds meer de controle over de wedstrijd. Die Haghe had echter te weinig rust om de bal wat langer in de ploeg te houden, want dan had er in die eerste helft meer ingezeten dan een 0-1 voorsprong bij de rust.

Wissels

In de tweede helft direct een aandringend AFC, maar Die Haghe kon zich er een aantal keren nog goed onderuit spelen. Tot de 65e minuut was de wedstrijd in balans. Bij Die Haghe moest de goed spelende Tony Bergsma zich, geblesseerd, laten vervangen door Steven ten Hagen en even later moest ook Roy van der Ven van het veld en werd vervangen door Calvin Bakker. Die Haghe moest ondertussen steeds verder achteruit en een doelpunt van AFC hing in de lucht. Maar doelman Bas Drost onderscheidde zich met een aantal goede reddingen en ook de redding van Mitchell de Bas in de 73e minuut mocht er zijn. Toch kwam AFC in de 77e minuut op 1-1 door Quincy Kluivert, hoewel daar een stevige buitenspel lucht aan vastzat, maar de nijvere assistent hield zijn vlag naar beneden.

Bloed

AFC rook bloed en bij Die Haghe raakte de pijp langzaam maar zeker leeg. Weer was het doelman Bas Drost die zijn ploeg vijf minuten voor tijd op de been hield met een knappe redding. Met Yoran van Voskuijlen voor de uitgespeelde Phiras Chehoudi moest Die Haghe de laatste fase doorkomen en dat lukte prima. De sterk spelende Jelle Halsema had aan het einde zelfs nog genoeg lucht over om ook nog mee ten aanval te gaan en met die instelling en scherpte komt Die Haghe er langzaam maar zeker weer aan. In ieder geval waren beide ploegen tevreden met de 1-1.