Zaterdag 2C: Vitesse Delft buigt achterstand om en pakt derde zege

||||||||||

Vitesse Delft en Soccer Boys waren redelijk aan elkaar gewaagd. Met hangen en wurgen kon de formatie van trainer Ronald Hes de overwinning binnenslepen en bezet Vitesse Delft de eerste positie in 2C.

Tekst: Niek Praagman       |      Foto’s: Franca Dobbe

Vitesse Delft had de wedstrijd onder controle in de openingsfase. Norvin Mercera verzuimde tot tweemaal toe de openingstreffer te maken en ook Duncan Sjerp kon de Bleiswijkse doelman niet passeren. In de zestiende minuut was het wel raak toen Norvin Mercera uit een scrimmage voor het doel van Soccer Boys kon scoren: 1-0.

Afgezien van de beginfase waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Halverwege het eerste bedrijf werd een hoekschop van Vitesse Delft al koppend verlengd, maar kwam de bal uiteindelijk op de lat. Zes minuten later scoorde Soccer Boys plots de 1-1. Daarna drongen de bezoekers steeds meer aan, terwijl Vitesse Delft de bal steeds minder in de ploeg wist te houden.

Direct na de thee zette Soccer Boys de duimschroeven weer aan en werd het overgrote deel van de wedstrijd gespeeld op de helft van de thuisploeg. Na wat kansen over en weer ging na bijna een uur spelen een mooi afstandsschot van Nasraddine  Harras linea recta het doel in. Vitesse Delft dacht de 2-1 te hebben gemaakt, maar de scheidsrechter liet om onduidelijke reden gewoon doorspelen.

Vier minuten later bracht Soccer Boys de 1-2 op het scorebord. Nasraddine Harras maakte vrijwel direct daarna een doelpunt, waardoor de stand 2-2 werd. De spanning was om te snijden en de vermoeidheid sloeg toe aan beide kanten. Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg Lars Fransen uit een mooie voorzet de bal op zijn hoofd in een mêlee van spelers en kopte de winnende treffer binnen: 3-2.

(Klik HIER voor meer foto’s van Vitesse Delft-Soccer Boys)