Zaterdag 1A: Voorschoten’97 in balans, sv Nootdorp met lege handen

Voor sv Nootdorp eindigde het duel tegen Zwaluwen’30 in een deceptie. In Hoorn werd met 3-1 verloren. Voorschoten’97 stond lang voor tegen Valken’68, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Voorschoten’97 – Valken’68

In de eerste twintig minuten hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Van een echt krachtsverschil was niet te spreken. Halverwege de eerste helft opende de thuisploeg de score. Loyd van der Wilden schreef de 1-0 op zijn naam. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Naast

Vlak na de doelwisseling kreeg de groengele formatie een goede kans op de 2-0 maar het schot van Thom Wijnalda ging net naast. Een kopbal van Jim van der Krogt in de 63e minuut werd een prooi voor de doelman van Valken’68. Zeven minuten later moest Voorschoten’97 de gelijkmaker incasseren. Marc Langeveld bracht de 1-1 op het bord en dit werd ook de terechte eindstand.

Zwaluwen’30 – sv Nootdorp

sv Nootdorp liep tegen een zure nederlaag aan in het uitduel bij Zwaluwen’30. In de eerste helft konden beide teams het net niet vinden. Nog geen tien minuten in de tweede helft schoot Mitchell Abdoel (foto) de Nootdorpers op een 0-1 voorsprong.

De bezoekers gingen achteruitlopen en trainer Marco Jalink wilde ingrijpen door wisselspelers in te brengen. Op dat moment sloeg Zwaluwen’30 toe en bracht Pieter Koopman de gelijkmaker op het bord. sv Nootdorp kreeg diverse kansen maar de Hoornse doelman hield zijn ploeg op de been. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg op 2-1. De bezoekers zetten alles op alles om nog een punt te pakken en kregen in blessuretijd ook nog de 3-1 om de oren. Floris Coffeng en Dave Severins scoorden voor Zwaluwen’30.