Zondag 3A/4A: Nick Ammerlaan schittert voor Stompwjk’92

In de derde klasse A is Voorschoten’97 na de winst op WIK de enige ploeg nog zonder puntverlies. Nick Ammerlaan eiste een hoofdrol voor zich op in het thuisduel van Stompwijk’92 tegen SVH. In 4A was Zuid West DH nipt sv Erasmus de baas.

3e klasse A

WIK en Voorschoten’97 maakten er een doelpuntrijk duel van in het Zuiderpark. De bezoekers namen binnen twintig minuten een 0-2 voorsprong door treffers van Timo van Aken en Jordy van der Wijngaard. Net voor de rust kwam WIK weer terug in het duel door een doelpunt van Paulo Barros. Voorschoten’97 sloeg meteen weer terug. Jordy van der Wijngaard bepaalde de ruststand op 1-3.

Rood

Na de hervatting kwam WIK sterk terug. Diego Willenburg zorgde in de 59e minuut voor de 2-3.  Nadat WIK met tien man kwam te staan, profiteerde Voorschoten’97 van de overtalsituatie en kwam op 2-4 na een doelpunt van Nathan Broughton. In blessuretijd kwam WIK nog terug tot 3-4. Roberto Adam had het laatste woord. In het duel werden Mohamed Oueslati en Jack den Heijer van WIK en Glenn Mulder van Voorschoten’97 vroegtijdig met rood van het veld gestuurd.

Show

Het duel van Stompwijk’92 tegen SVH werd een complete show van Nick Ammerlaan. Al na drie minuten schoot Ammerlaan zijn team naar een 1-0 voorsprong. Dertien minuten later kon SVH scoren en was het duel weer in evenwicht. De vreugde was maar van korte duur. Op aangeven van Lorenzo Korte schoot Ammerlaan zijn tweede doelpunt binnen.  De thuisclub kwam goed op stoom en bleef het net vinden. De 3-1 werd gescoord door Faycal Chaibou op aangeven van Ammerlaan, die daarna nog voor rust ook de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening nam. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Wesley Schouten van SVH kreeg vlak voor het eindsignaal nog een rode kaart na een tweede gele kaart. Trainer Huib van Oosterom Soede (foto) stak de hand in eigen boezem. Hij had niet moeten meegaan in het verzoek om zonedekking te spelen. Iedereen was achterin naar elkaar aan het kijken wie wie moest dekken. Met als resultaat vijf snelle tegentreffers. Van Oosterom Soede verwacht wel een mentaliteitsverbetering bij zijn selectie.

Verdampen

DHL zag tot drie keer toe een voorsprong verdampen tegen AVV Alphen. Niels van Duinen en Mels Drinkwaard schoten DHL in Alphen naar een 0-2 voorsprong. De thuisclub kwam de klap te boven en kwam terug tot 2-2. Opnieuw nam DHL de leiding in het duel door een doelpunt van Albert Helena. Na de 3-3 van Alphen was Aladji Bah trefzeker voor SHL. De Delftse club kon de voorsprong weer niet vasthouden en moest met een punt genoegen nemen: 4-4.

ODB werd door Kethel Spaland op een 1-1 gelijkspel gehouden. De Haagse ploeg nam door een doelpunt van Dries Hogerheide de leiding. ODB kon de voorsprong niet vasthouden en moest de gelijkmaker incasseren. Na drie duels hebben de mannen van trainer Martin Abbenhuis vier punten.

SEP bracht sv Madestein haar eerste nederlaag toe. In Loosduinen was de club uit Delft de betere ploeg in een spannend duel. SEP ging met een 0-1 stand de rust in door een prachtig doelpunt van Marco Blitterswijk. Na de thee verdubbelde Richard Kasius uit een strafschop de score: 0-2. Beide teams kregen veel kansen gedurende de wedstrijd. De blessuretijd duurde maar liefst zeventien minuten. sv Madestein kreeg daarin nog veel vrije trappen, maar kon het net niet vinden: 0-2.

4e klasse A

In de tot vier clubs gereduceerde vierde klasse speelden Zuid West DH en sv Erasmus tegen elkaar. In wat lijkt het enige topduel in deze klasse boekte Zuid West DH een nipte overwinning. sv Erasmus kreeg een aantal kansen, maar alleen Marnix Hermans kon uit een vrije trap scoren. Voor de winnende equipe van trainer Jilal Laari was Yassine Ben Mohamadi twee keer succesvol in de afwerking.