Zondag 2D: RKDEO pakt in slotfase winst op Laakkwartier

||||||||||||||||||||||||||

Laakkwartier leek lang een punt te kunnen meenemen bij het uitduel tegen RKDEO. In de slotfase sloegen de Nootdorpers keihard toe en pakten de volle buit. Laakkwartier bivakkeert door de nederlaag in de onderste regionen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In Nootdorp kreeg de thuisploeg de eerste kans. Uit een combinatie met Fabian Pak kon Quinten Hellemons op het doel schieten. De bal ging net een metertje naast. Een minuut later werd een laag schot van Laakkwartier-speler Karam Boukhari eenvoudig gepakt door doelman Huub Koning. Ook een bal van Messut Hyur belandde niet in het doel. Kansen waren er daarna over en weer, maar leverden weinig op. Tien minuten voor de rust zag Tommy Simonis zijn intikkertje van de doellijn worden gehaald.

Meteen na de hervatting moest Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers handelend optreden bij een schot van Irian Boeschoten. Een kopbal van Olaf Kramer ging net naast het Haagse doel. Ook schoten van Tommy Simonis (RKDEO) en Messut Hyur (Laakkwartier) misten doel.

Zeven minuten voor tijd was het dan toch raak voor RKDEO. Een voorzet van invaller Femi Aboh van de achterlijn werd bij de eerste paal licht getoucheerd door Quinten Hellemons. De bal verdween langs Veugelers het doel in: 1-0. Een minuut later was het duel beslist. Olaf Kramer gaf de bal voor richting de strafschopstip. Tommy Simonis bereikte de opkomende Femi Aboh, die de bal in het open doel deponeerde. Laakkwartier kreeg nog één kans, maar de inzet werd door Chris Baartmans van de lijn gehaald.