Zondag 2D: HMSH niet opgewassen tegen Full Speed

||||||||||||||||

Full Speed zit koplopers Antibarbari en HVV op de hielen na een duidelijke zege op HMSH. De Delftse club sloot het duel af met een 4-1 stand op het bord. Voor HMSH een deceptie na de ruime zege op FC IJsselmonde vorige week.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

HMSH kreeg in de openingsfase dankzij de snelheid in het spel een aantal aardige kansen. Baris Dögrusöz en Eren Yilmaz zagen hun inzetten echter niet in het doel verdwijnen. Full Speed trok daarna het duel meer naar zich toe, maar ook Lesley Dijksman en Batuhan Isitmez konden het net niet vinden. HMSH werd gevaarlijk toen Rodensio Frederik in een één op één situatie kwam te staan met Full Speed- sluitpost Reinder Pul. De doelman liet zich niet verrassen. Arbiter Louis Wagner deelde in de eerste helft diverse gele kaarten uit voor commentaar op zijn leiding, waaronder aan HMSH-aanvoerder Serkan Kiliç.

Op slag van rust kwam Samet Mermer alleen voor de doelman van HMSH te staan en werd neergehaald. Full Speed mocht aanleggen voor een strafschop en Sander van Akkeren schoot de bal resoluut links in het doel: 1–0. Na een mislukte vrije trap van Ahmet Yüngül (HMSH) kreeg HMSH-aanvoerder Serkan Kiliç in de vijftigste minuut na commentaar zijn tweede gele kaart. Ahmet Yüngül gaf aan dat hij de dader was waarna Wagner hem geel toonde in plaats van Kiliç.  Even later kreeg HMSH een enorme kans, maar Eren Yilmaz schoot naast het lege doel van Full Speed.

Na een uur spelen gaf Valentijn van der Wouwer een voorzet van links. Batuhan Isitmez kon van dichtbij de score verdubbelen: 2-0. HMSH kwam terug in het duel. Een schot van Ahmet Akbulet ging nog net naast, maar even later was Rodencio Frederik wel trefzeker: 2-1.

Bij HMSH begon de energie langzamerhand op te raken, waardoor de equipe van coach Frank Verhaar meer kansen kreeg. Rida Aarab kon acht minuten voor tijd aan de rechterkant doorbreken en bij de tweede paal Batuhan Isitmez in stelling brengen: 3-1. Vanaf de aftrap kon Full Speed snel weer ten aanval trekken en scoorde Rida Aarab zelf, waardoor de eindstand 4-1 werd.