Beker: DHC flink op schot ten koste van Excelsior’20

De groen-zwarte hoofdmacht van DHC – met diverse wijzigingen ten opzichte van de basiself van afgelopen zondag – moest in Schiedam een bekerwedstrijd spelen tegen zaterdag vierdeklasser Excelsior’20. Op een lekker natuurgrasveldje mocht de thuisploeg kort hopen hun goede werk uit de bekerpoule een vervolg te kunnen geven.

Tekst: Wicher Schreuders

In die bekerpoule won Excelsior’20 immers alle drie de wedstrijden en wel met 5-0, 6-0 en 7-0. Dus dat beloofde veel. Dat het in de competitie met nog pas één1 punt uit drie wedstrijden wat minder ging, dat was ook waar. De Delftenaren maakten heel snel een einde aan iedere eventuele bekerdroom van de Schiedammers.

Koelbloedig

Na drie minuten betekende een fraaie vrije trap van Jeffrey van Roon (foto) 0-1. Al tien minuten later schoot Vincent Romeijn uit een vrije trap even fraai de 0-2 binnen. Binnen nog weer vijf minuten volgde het eerste ‘velddoelpunt’, dit door een schot van Quinten van der Kraaij. En dat was dus al 0-3. De start was hiermee nog voortvarender dan een avond tevoren bij Oranje tegen Gibraltar. DHC bleef veel sterker dan de thuisclub, het spel werd slechts op één speelhelft gespeeld.

Het duurde echter tot bijna dertig minuten alvorens de 0-4 kon worden genoteerd. Dit door wederom een mooie vrije trap van Jeffrey van Roon. Enkele minuten later werd Jessy Nauman binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Vincent Romeijn de toegekende elfmetertrap koelbloedig en hard in schoot: 0-5. Dit was ook de ruststand.

Wissels

Na de doelwisseling had DHC-trainer Arie van der Padt zijn team nog weer op een aantal plekken aangepast. Aanvankelijk leek DHC op dezelfde wijze als voor de rust door te gaan. Al na twee minuten zorgde Ilias Kariouh immers voor de 0-6. Hierna bleef de DHC-doelpuntenhonger lange tijd gestild. Er werd slordiger gespeeld, er werd veel balverlies geleden, terwijl de thuisploeg juist met extra inzet en enkele overtredingen probeerde de nederlaag beperkt te houden. Dit leidde al vrij snel in die tweede helft tot de 1-6 – waarbij doellijntechnologie volgens de DHC-ers zou hebben aangetoond dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd – en de 2-6. Dat laatste was na een kwartiertje in het tweede bedrijf. Vervolgens bleef die stand lang gehandhaafd, maar in de slotminuten wisten de groen-zwarten toch nog weer te scoren. Eerst was het Ali Aliyazicioglu die voor de 2-7 zorgde en vervolgens tekende Jerone Goodett de 2-8 aan.

DHC bekert verder. De volgende ronde vindt plaats in het weekend van 13/14 november a.s. Na een tussenronde voor slechts vier teams in het weekend van 18/19 december blijven er nog 32 teams over, die elkaar op 8/9/10 februari 2022 doordeweeks zullen treffen. DHC hoopt dan uiteraard nog in de bekerstrijd mee te doen.